Öztürk’den depremle ilgili soru önergeleri – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk’den depremle ilgili soru önergeleri

Öztürk’den depremle ilgili soru önergeleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2019 Cuma - 18:16Güncelleme: 19 Nisan 2019 Cuma - 18:17
Öztürk’den depremle ilgili soru önergeleri

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, mart ayında deprem felaketinin yaşandığı Acıpayam ile ilgili soru önergeleri yağdırdı. Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 7 bakanın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergeleri verdi.

Acıpayam’da 20 Mart’ta meydana gelen 5.7 ve 31 Mart’ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçe “afet bölgesi” ilan edildi. Ancak depremzedelerin yaşadığı sıkıntılar çözüme kavuşmadı. Bununla ilgili İYİ Parti Milletvekili Yasın Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergeleri verdi.

Soru önergelerinde, ilçede deprem nedeniyle karşılaşılan problemlere dikkat çeken Öztürk, Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz tarafından “16 Nisan itibariyle faaliyetlerinin sona erdiği” açıklaması yapıldığını anımsatarak, “Kızılay faaliyetlerini sona erdirdiğine göre bundan sonraki yardımlar hangi kamu kurumu vasıtasıyla yapılacaktır?” sorusunu da yöneltti.

Öztürk, depremde zarar gören vatandaşların zararları ne zaman karşılanacağını, Acıpayam’ın afet bölgesi ilan edilmesiyle vatandaşlara haklarını ne olduğu konusunda bilgi verilip verilmediğini de sordu.

7269 sayılı kanunun 13. maddesi (d) bendi gereğince “Afete uğrayanların bulundukları yerde veya başka yerlerde geçici olarak barınmalarını sağlamak üzere konutlar inşa edilebilir, ettirilebilir” denildiğine de işaret eden Öztürk, “TOKİ tarafından konut inşa ettirmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu da yöneltti.