İYİ Parti İl yönetim Kurulundan Azerbaycan’a destek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti İl yönetim Kurulundan Azerbaycan’a...

İYİ Parti İl yönetim Kurulundan Azerbaycan’a destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2020 Cuma - 13:19Güncelleme: 9 Ekim 2020 Cuma - 13:20
İYİ Parti İl yönetim Kurulundan Azerbaycan’a destek

İYİ Parti Denizli İl Yönetim Kurulu, Ermenistan ile savaş halinde olan Azerbaycan’a “haklı davanızda yanınızdayız” mesajını verdi.

İYİ Parti İl Yönetim Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, Ermenistan’ın yaklaşık 30 yıldır Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal altında tuttuğu, bu işgal nedeniyle 1 milyon Azeri’nin göçmen olarak yaşadığı belirtildi.

Ermenistan’ın işgal ettiği Hocalı'da soykırım soykırım yaptığı, ancak soykırım ve işgal nedeniyle Ermenistan’a herhangi bir yaptırım uygulanmadığı da ifade edilerek, şöyle denildi:

Çünkü BM'nin güvenlik konseyindeki 5 daimi üyeden 3'ü Ermenistan'ı koruyup kollayan ülkelerdir. Dostlarına güvenen Ermenistan şımarıp her şeyi yapabilirim, her suçu işlerim ama kimse bize bir şey yapamaz anlayışına ulaşmış olup, daha ileri giderek işgal ettiği yerler dışındaki Azerbaycan topraklarına saldırma cüret ve cesaretini göstermiştir. Kardeş Azerbaycan ise, ‘artık bıçak kemiğe dayandı’ diyerek bu saldırılara misliyle net bir cevap vermiş, karşı saldırıya geçmiş ve işgal altındaki öz topraklarını kadim topraklarını kurtarma yoluna gitmiştir.

Cephede Azerbaycan'a direnemeyen Ermeni güçleri, füze ve roketlerle kilometre uzaktaki yerleşim kentlerini vurarak sivil katliamlarına başlamıştır. Saldırılar savaş suçudur Kabul edilmesi insanlık adına yüz kızartıcıdır, alçaklıktır. İYİ Parti Denizli İl Yönetimi olarak, Ermenistan'ın yaptığı insanlık suçu olan soykırımı, savaş suçu olan sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırıları, uluslararası hukuku çiğneyerek Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü bozan işgalini, bu saldırıları sebebiyle bölgesel barışı tehlikeye atmasını, binlerce insanın ölmesine ve perişan olmasına sebebiyet vermesini nefretle şiddetle ve en ağır şekilde kınıyoruz. Can Azerbaycan'ımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu içtenlikle, kızgınlıkla haykırıyoruz.”