Akışık: “Tarımsal alan tescilli” arazi imara açıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akışık: “Tarımsal alan tescilli” arazi imara...

Akışık: “Tarımsal alan tescilli” arazi imara açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Haziran 2021 Cuma - 22:42Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma - 22:47
Akışık: “Tarımsal alan tescilli” arazi imara açıldı

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “sulanabilir tarımsal alan” olarak tescil edilip koruma altına alınan arazinin, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili üyelerin oylarıyla imara açıldığını iddia etti.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, yazılı açıklamasında, Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarıyla tarım arazilerinin yok edildiğini, betonlaşmanın sürdüğünü, son olarak Merkezefendi’nin Başkarcı Mahallesi Derebağ mevkisinde yer alan 122 ve 124 nolu parsellerin imara açıldığını bildirdi.

Söz konusu parsellerin “sulanabilir tarımsal alan” olarak tescil edilip koruma altına alındığını, CHP ve İYİ Partili üyelerin ret oyuna rağmen plan değişikliğinin AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildiğini kaydeden Akışık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sandalye çokluğu ile tüm kararları onaylayıp reddedebilen AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu imar kararı ile tarımsal alanları yok edip yapılaşmaya açarak, şehrin geleceğini yok etmekle kalmıyor, yandaşlarına ve yönetim kadrosuna rant sağlamaya devam ediyor. Şehrin her yeri betondan ibaretken elde kalan birkaç tarım arazisini, hem de sulanabilir tarım arazisi olarak koruma altına alınmış parselleri nasıl imara açarsınız? Karcı dağının eteklerindeki muazzam iştah kabartan yerleri kimler için ayırdığınız ortada. AK Partili yandaşlarınıza Denizli’de peşkeş çekmediğiniz alan kalmadı.

Aldığınız imar kararıyla Karcı Dağı’na kadar çıkan betonlaşmayı göreceğiz. Tarım arazilerinden başlayan bu imar serüveni pek çok yere sıçrayacak, kendi yaptığınız hatanın bedelini gelecek nesillerimize ödeteceksiniz. Bir belediyede her meclis toplantısında sürekli olarak şehrin farklı bir yerinde imar konuşulur mu? Bu şehrin başka hiç mi sorunu yok? Bu şehir sizden hizmet beklerken, siz Denizli haritasını önünüze alarak nerden rantsağlayabilirizin hesaplarını mı yapıyorsunuz? Aldığınız her kararı araştıracak, yaptığınız her işe bakacak, ensenizde olacağız. Gitmeden önce ne koparırsak kâr anlayışıyla yaptığınız her işin hesabını soracağımızdan şüpheniz olmasın.”