Akışık: Gün yüzüne çıkmasından korktuğunuz haberler ne? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akışık: Gün yüzüne çıkmasından korktuğunuz haberler...

Akışık: Gün yüzüne çıkmasından korktuğunuz haberler ne?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ekim 2022 Cuma - 17:19Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma - 17:19
Akışık: Gün yüzüne çıkmasından korktuğunuz haberler ne?

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen düzenlemeyle ilgili açıklamasında “Gün yüzüne çıkmasından korktuğunuz haberler, bilgiler nedir?” diye sordu.

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, TBMM’de kabul edilen “dezenformasyonla mücadele düzenlemesi”ne eleştirdi. Akışık, düzenlemenin uluslararası sözleşmelere ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu ifade etti.

Düzenlemeyi “siyasi baskının en bariz örneği” olarak nitelendiren Akışık, “Sansür Yasası, 21 yıldır basında da kadrolaşan bir iktidarın karşısında dik duran gazetecilerin yazılarının, haberlerinin ve sosyal medya yolu ile gündeme gelen bilgilerin gün yüzüne çıkmaması için atılan bir imzadır. Bu yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte İmralı pazarlıkları, kayırılan IŞİD’liler, kadın cinayetleri, çocuk tecavüzleri, gerçek enflasyon oranı, 5’li çete ihaleleri, 128 milyar dolarlar, çalınan sorular ve daha niceleri; hepsi sümen altında kalmaya devam edecek, söylenemeyecek, halka bilgi amaçlı duyurulamayacak… Böylesine denetimsiz bir mekanizma ile yapmaya çalıştığınız nedir? Gün yüzüne çıkmasından korktuğunuz haberler, bilgiler nedir? Daha ne kadar halkı susturacak, yolsuzluklarınızı saklayabileceksiniz?” ifadelerini kullandı.

“Bu yasayı kabul edenler gizleyecek çok şeyi olanlardır. Bu yasa ile mi kendinizi koruma altına alacak, kirli oyunlarınıza yolsuzluklarınıza devam edeceksiniz?” diyen Akışık, sözlerine şunları ekledi:

“Yasa ile halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu işleyen gazetecilere 1-3 yıl arası hapis cezası verilebileceği onaylanıyor. Kime göre yanlış, kime göre yanıltıcı? Bunun kıstası ve kriterini kendiniz belirleyip, cesur kalemleri mi cezalandıracaksınız? Siz 21 yıldır yönettiğiniz halkı tanıyamamışsınız… Türk halkını yasaklarla, korkutarak dize getiremezsiniz. Türk halkı doğru bildiğini korkmadan söyler, hesap sorması gereken kişilerden doğru zamanda hesabını sorar. Siz yasak getirseniz de bizler sormaya devam edeceğiz. Biz doğru bildiğimizi korkmadan, susmadan söylemeye devam edeceğiz. Ekonomik krizin, yanlış uygulanan dış politikanın doruk noktasını yaşadığımız günlerde korku yolu ile sansür uygulayıp gündemi değiştirmeyi başaramayacaksınız. Çünkü az kaldı gideceksiniz.”