Akgün: İktidarın belediyeleri bekleneni veremedi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akgün: İktidarın belediyeleri bekleneni veremedi

Akgün: İktidarın belediyeleri bekleneni veremedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2020 Salı - 15:50Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı - 15:51
Akgün: İktidarın belediyeleri bekleneni veremedi

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, iktidar partisine mensup başkanların yönettiği belediyelerin coronavirüs sürecinde iyi sınav vermediğini ve sınıfta kaldıklarını öne sürdü. Akgün, Büyükşehir belediyesi için ise “ismindeki büyük ibaresinin hakkını verememiştir” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, AK Partili belediyelerin COVID-19 ile mücadele sürecinde sınıfta kaldığını, göstermelik icraatlar ile durumu idare etmeye çalıştıklarını, AK Partili belediyelerin elle tutulur bir icraatı olmadığını, milletin hayal kırıklığına uğradığını, oysa belediyeler böyle zamanlar için var olduğunu kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

AKP’li belediyelerin pandemi sürecinde milleti hayal kırıklığına uğrattığını savunan Akgün, “Denizli’mizde de başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, iktidar partisinin belediyeleri, bekleneni verememiştir. Hele Denizli Büyükşehir Belediyesi, ismindeki büyük ibaresinin hakkını verememiş, büyük bir hayal kırıklığı ve fiyaskonun kaynağı olmuştur. Büyükşehirin büyüklüğüne yakışmayan birkaç küçük icraattan ötesine geçememişlerdir. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarından halk otobüslerinde ücret almamayı övünç kaynağı ve reklamı yapılacak bir hizmet olarak kamuoyuna duyurmaları yetersizliklerinin hatta çaresizliklerinin kanıtıdır” değerlendirmesini yaptı.

“SUYA İNDİRİM DAHİ YAPMADILAR”

Pandemi sürecinin beraberinde getirdiği ekonomik zorlukların vatandaşa yansımasını hafifletecek önlemler alınmasının bir belediyenin atacağı ilk adım olması gerektiğini vurgulayan Akgün, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte su ücretlerinde bir indirim dahi yapmamıştır. Çünkü yıllarca başarısız yönetim sonucu Denizli Büyükşehir Belediyesinin mali sıkıntı içinde olduğu artık Denizli’mizde herkesin bildiği bir gerçektir. Pandemi sürecinde elle tutulur bir hizmet üretememelerinin, sahada görünmemelerinin nedeni de maddi imkansızlıktır. Maalesef beceriksiz yönetimleriyle büyükşehir ve birçok AKP’li belediye bugün maddi imkansızlıklar nedeniyle hizmet üretemez hale gelmiştir. Milletimiz, bu dönemi iyi gözlemlemiş, belediyeleri ne hale getirdiklerini görmüş, notunu da vermiştir. Bu iktidar artık yolcudur. Genel iktidardan yerel yönetimlere kadar değişim süreci başlamıştır. Halk sandıkta bunlara gereken cevabı verecek ve bu aziz millet, artık hak ettiği şekilde yönetilecektir.”

“MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİ MİLLETİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU”

Coronavirüs salgını sürecinde belediyelerin devletin hayati öneme haiz kurumları olduğunu belirten Atgün, sözlerine şunları ilave etti:

“İnsanlık tarihinde benzeri görülmemiş, olağan dışı günlerde belediyeler büyük bir sınav verdi. Kimi belediyeler bu sınavı başarıyla geçti, kimileri de sınıfta kaldı. Millet İttifakı’nın belediyeler, milletin gönlüne dokunan, zor durumdaki insanımızın elinden tutan hizmetleriyle tüm engelleme ve karalama çabalarına rağmen gönüllerde taht kurmuştur.”