Akgün: Demiryolu hattında ihale iptali doğru mu? – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akgün: Demiryolu hattında ihale iptali doğru...

Akgün: Demiryolu hattında ihale iptali doğru mu?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2018 Pazartesi - 14:01Güncelleme: 9 Temmuz 2018 Pazartesi - 14:01
Akgün: Demiryolu hattında ihale iptali doğru mu?

İYİ İl Başkanı Hasan Akgün, 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 338 kişinin yaralandığı Tekirdağ-Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili açıklamasında, demiryolu hattının bakımıyla ilgili ihalenin iptal edildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, Türkiye’yi yasa boğan tren kazasında yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine baş sağılığı, kazadan yaralı olarak kurtulanlara da şifa diledi. Akgün, bu elim olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermesinin her türlü şartta devletin yanında olan Türk milletinin vicdanını az da olsa rahatlatacağını kaydetti.

AKGÜN’DEN SORULAR

Türkiye’de kronik hale gelen bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması ve sorumluların tespit edilebilmesini istediklerini belirten Akgün, şu soruları yöneltti:

* Söz konusu demiryolu hattını yapan yüklenici firma kimdir ve bu demiryolu hattı ne zaman tamamlanmış ve faaliyete geçirilmiştir?

* Demiryolu hattının en son bakım çalışması nisan ayında yapıldığı söyleniyorsa; bu bakım çalışmasını yapan hangi firmadır? Bakım çalışması sırasında gerekli tedbirler neden alınmamıştır?

* Basında çıkan haberlere göre; demiryolu hattının bakımıyla ilgili olarak açılan ihale, seçimlerden 3 gün önce ödenek tahsis emri çıkmadığından iptal edilmiştir. Bu iddia doğru mudur? Doğru ise, ihalenin iptal edilme sebepleri nelerdir?

* Soma maden faciasında olduğu gibi, bu vicdanları yaralayan kaza da, işin fıtratına bağlanarak geçiştirilecek midir? Yoksa bu defa sorumlular bulunacak mıdır?

* Bu kaza ile ilgili olarak hangi sebeplerle yayın yasağı konmuş ve hangi sebeplerle bu yayın yasağı kaldırılmıştır?