Kaynar: COVID’li hastalar için ayrı nakil sistemi oluşturulsun – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kaynar: COVID’li hastalar için ayrı nakil...

Kaynar: COVID’li hastalar için ayrı nakil sistemi oluşturulsun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Eylül 2020 Cumartesi - 10:51Güncelleme: 12 Eylül 2020 Cumartesi - 10:51
Kaynar: COVID’li hastalar için ayrı nakil sistemi oluşturulsun

İYİ Parti Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dr Süleyman Kaynar, semptomu olmayan COVID-19 hastalarının nakil işlemi için ayrı bir sistem oluşturulmasını önerdi.

Denizli’de bir dönem İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Dr Süleyman Kaynar yaptığı yazılı açıklamada, semptomu olmayan ya da hiçbir şekilde aciliyet ve müdahale gerektirmeyen COVID hastalarının 112 acil müdahale ambulansı ile taşınmasından kaynaklı telafisi olmayan sorunlar yaşanabileceğini öne sürdü.

Kaynar, bunu da “COVID hastaları, 112 acil çağrı merkezlerini arayıp sadece nakil için bile 112 telefon hattını uzun sürede meşgul etmesi trafik kazası, kalp krizi gibi acilen kendilerine ulaşılması gerekenlere geç ulaşılması sonucu bu acil hastalar mağdur olmaktadır” sözleriye ifade etti.

“Bu nedenle COVID-19 hastalarının il merkezinde ve ilçelerde 112 ambulanslarla kesinlikle taşınmaması gerekmektedir” diyen Kaynar, şu önerilerde bulundu:

“112 Acil Çağrı Merkezinin dışında, örneğin Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi ayrı bir telefon hattı kurmalı ve COVID’li hasta nakil sistemi oluşturulmalıdır. Semptomu ve acil müdahalesi gerekli olmayan tüm COVID vakaları için her hastane kendi içinde bir araç ve personel ile bu transfer işlemini gerçekleştirmelidir. Evde bakım hizmeti mevcut olan yerel yönetimler araç ve ekiplerini bu transfer için görevlendirmelidir.”