İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk’ten eleştiri yağmuru – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk’ten eleştiri yağmuru

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2024 Pazartesi - 20:32Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi - 20:34
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk’ten eleştiri yağmuru

İYİ Parti Denizli Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, adaylığının açıklandığı tanıtım programında çok ser ifadelerle eleştirilerde bulundu. Öztürk, yapılamayanları yapmak için aday olduğunu söyledi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşması ve belediye başkan adaylarının tanıtılmasının ardından kürsüye gelen Öztürk, Büyükşehir yönetimine sert sözlerle yüklendi.

“Denizli bizim evimiz, yuvamız. Bir milyonu aşkın kocaman bir aileyiz. 19 ilçenin mahalle ve sokaklarının sesiyiz” diyen Öztürk’ün konuşmasında öne çıkan satırbaşları şöyle:

•Bize görev verirseniz iyi bir siyasi anlayışı ortaya koymak için yola çıkacağız. Ortak akılla karar vereceğiz, 'biz yaptık oldu' demeyeceğiz. En akılcı projeleri uygulayacağız.

•Denizli'nin sorunlarını biliyoruz. 'Yaparsa Yasin yapar' diyecek kadar inançlı ve kararlıyız. Sizlerden bunun için yetki istiyoruz.

•Yapılaşma, ulaşım, afete karşı planlama, turizm, tarım, hayvancılık, sanayi potansiyelini güçlendirmek için Denizli'yi yönetmeye talibiz.

•Denizli 20 yıldır ihmal edildi, var olan sorunlar gözardı edildi. Son yıllarda nüfus ve ekonomi olarak büyüyen şehir vizyonsuz belediyecilik yönünden hak ettiği yere gelemedi. İlimizin altyapısına yapılan yatırımlar yok denecek kadar az ve yetersizdir. Yüzyılın altyapı projesi diye akılsızca milletin parası çarçur edildi. Ulaşımı rahatlatacak, konut talebini karşılayacak imar uygulamaları yapılmamaktadır. Dere yataklarına çok katlı dikey mimariler çözüm değildir. Yaşanan son büyük depremden bile ders almadılar. Biz yatay mimariye önem vereceğiz.

•İlimiz, Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan illerden birisidir. Paraları israf ettikleri gibi, zararı da millete yansıtmakta üstlerine yok bunların.

•Stadyum yapacaktınız, nerede? Bilboardlarda manken gibi poz vermekle stadyum yapılmıyor. Üç yıl önce meclisten geçirdiniz, çivi bile çakmadınız.

•Denizlisporumuz Süper Lig'den düşürüldü, haberin var mı Denizli? Bu konuda yapacağımız ilk iş Denizlisporumuzu Beltaş'tan kurtarmak ve hak ettiği yere taşımak olacaktır.

•Hatırlayın 5 yıl önce neler vaat ettiler. 20 yıl önce söyledikleri raylı sistem nerede?

•Denizli'nin alan kodu olan 258 kadar proje vaat ettiler ama Denizli'nin plaka kodu olan 20 proje bile yapamadı bunlar. Bunların işi gücü Denizli değil, işi gücü yalan.

•Denizli Belediyesi tam anlamıyla batık. Denizli bu kadar fakir değil, bizim paramız bize yeter. Ayağı yere basan, herkese eşit hizmet vermek için adayım.