İYİ Parti çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını yetersiz buldu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını...

İYİ Parti çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını yetersiz buldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ağustos 2022 Pazar - 14:59Güncelleme: 21 Ağustos 2022 Pazar - 15:02
İYİ Parti çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını yetersiz buldu

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, 27 lira olarak açıklanan Sultani çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını yetersiz bularak “35,6 lira olmalıydı” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, yazılı açıklamasında, dün açıklanan Sultani çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını değerlendirdi. “Ege Bölgesinin ve Denizlimizin baş tacı ürünlerinden olan üzüm için açıklanan 27 TL fiyat maalesef üreticide hüsran olmuştur” değerlendirmesini yapan Akışık, şunları kaydetti:

“Hem sofralık olan hem kurutulan hem de hammadde olarak pek çok katma değerli ürüne dönüşen üzüm aynı zamanda oldukça meşakkatli yetiştirilen bir bitkidir. Bakımı, ilacı, gübresi derken yetiştirmesi masraf ve emek istemektedir.

Dünyanın 5. büyük üzüm üreticisi olarak Türkiye büyük bir rekabetin de içindedir. Böylesi söz sahibi olduğumuz bir üründe yetiştiricilerimize sahip çıkmak devletimizin boynunun borcudur.

Üzümün Denizli’deki en önemli üreticilerinden olan Buldan ilçemizin Yenicekent Mahallesi’ni ziyaret ettiğimizde İYİ Parti heyeti olarak yetiştiricilerimizle de görüşüp kilo fiyatının 35,6 TL olması gerektiğini ifade etmiştik. Bu minvalde çağrımız üzüm fiyatlarının ivedi olarak gözden geçirilmesi ve hak ettiği düzeye yükseltilmesidir.”