Gülbay, 15 bin zeytin fidanı dağıtacak – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Gülbay, 15 bin zeytin fidanı dağıtacak

Gülbay, 15 bin zeytin fidanı dağıtacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Şubat 2024 Pazartesi - 13:41Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi - 13:41
Gülbay, 15 bin zeytin fidanı dağıtacak

İYİ Parti Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Gülbay, zeytinin barışın sembolü olduğunu, giderek gerilen, kutuplaşan siyasi ortamda barış çağrısı olması amacıyla 15 bin zeytin fidanı dağıtacağını bildirdi.

İYİ Parti Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında “zeytin fidanı dağıtımı” kampanyasına ilişkin açıklamada bulundu.

İYİ Parti yöneticileriyle görüştüğünü, ekibiyle de görüşüp İYİ Parti’den aday olarak yola çıktığını söyleyen Gülbay, “Türk siyasetinin giderek gerilimli bir sürece girmesi, kamplaşmaya yönelmesi, kutuplaşmaya yönelmesi bizleri üzüyor, vatandaşları üzüyor. bunu nasıl aşarız diye kafa yorduk. Sonuçta her eve bir zeytin fidanı dağıtmaya karar verdik” dedi.

HER EVE ZEYTİN FİDANI

Neden böyle bir kampanyaya yöneldiğini de anlatan Gülbay, “Zeytinin sembolik olarak çok önemli anlamları var. Zeytin barışın, kardeşliğin, huzurun, yeniden var oluşun sembolü. Yarışta yer alan arkadaşlara, siyasi partilere bir zeytin dalı uzatıyoruz. Çok talihsiz bir açıklama oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay ile ilgili açıklaması bizleri üzdü. Sonuçta birebir her eve gireceğiz. Buldan'da 14 bin hane var, 15 bin zeytin fidanı dağıtacağız. Bu da 500 dönümlük arazinin zeytinle kaplanması anlamına gelir” diye konuştu.

Buldan Belediye Başkanlığı döneminde ilçede 6 bin 600 zeytin fidanı dağıttığını anımsatan Gülbay, Çamköy'deki ev ziyaretlerinde bunların ürün verdiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

“BULDAN 5 YIL KAYBETTİ”

Soruları da yanıtlayan Gülbay, Buldan’ın 5 yıl kaybettiğini, ilçenin dokuması, tarımı ve antik kentiyle önemli potansiyele sahip olduğunu, Buldan’a dair hayallerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.