İstifa eden CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arpacı’dan liste savunması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İstifa eden CHP Pamukkale İlçe Başkanı...

İstifa eden CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arpacı’dan liste savunması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Nisan 2023 Perşembe - 18:14Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe - 18:19
İstifa eden CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arpacı’dan liste savunması

Denizli CHP’de yaşanan “liste krizi” nedeniyle istifa eden Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, sorumluluğu üzerine aldığını belirterek, sürecin kamuoyuna yanlış aktarıldığını savundu.

• TIKLAYIN | Listeyi geç teslim eden CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı istifa etti

Arda Arpacı, görevi bırakmasının ardından yaptığı açıklamada, Pamukkale ilçesinde yaşanan sandık görevlilerine ilişkin gelişmelerin bilgi edinilmeden gerçeklerden uzak, yanlı ve amaçlı şekilde yansıtıldığını ifade etti.

“Gelişmenin özeti şöyledir” diyen Arpacı, sandık kurulu listelerinin geç verilmesi konusuyla ilgili yaşanan süreci anlatırken şunları kaydetti:

“23.04.2023 pazar günü verilen süre içinde Pamukkale İlçe Seçim Kuruluna giderek 1 ve 2 No’lu İlçe Seçim Kurulu Hakimliğinde 712 kişilik sandık kurulu üye listelerini teslim ettik. Seçim kurulu görevlisi gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sisteme girişleri gerçekleştirdi. Teslim edildiğine dair evrakları aldık. Teslimattan iki gün sonra Pamukkale İlçe Seçim Kurulunun siyasi parti ilçe başkan ve seçim kurulu yetkililerinin de bulunduğu toplantı da gündem konuşuldu, karara bağlandı.

Daha sonra AKP temsilcilerinin sandık görevlilerimize ilişkin itiraz da bulunduğu ve itirazın değerlendirilerek 1. No’lu seçim çevresinde 4 red, 3 olumlu oy ile AKP’nin itirazı reddedilerek 438 sandık görevlimiz kabul edildi. 2. Seçim çevresinde ise 274 sandık görevlimiz 2 red, 5 kabul oyu ile reddedildi ve süreç başladı.

İki farklı seçim çevresinde 2 farklı karar sonrası gerekli itirazımızı İl Seçim Kuruluna yaptık. 26.04.2023 tarihinde İl Seçim Kurulu değerlendirmesinde itirazımız reddedildi. İl Seçim Kurulu’nun red kararı sonrası YSK’ya gerekli itirazı yaptık, kararın lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz. Halen süreç devam etmektedir.

Bu seçim sürecinde AKP ve yandaşlarının bu tür oyunlar oynayacağını, provakasyonlar yapacağını biliyorduk. Bu arada seçim kurulu binası önünde akp yetkilileri basın açıklaması yaparak ilgileri etkilemeye çalışmışlardır. Hiçbir partilimiz ve seçmenimiz merak etmesinler ki biz tüm sandıklarda mevcut yönetim ve yeni başkanımız güvenliği sağlayacaktır. Bende tüm gücümle partimin Pamukkale ilçesinde geçmişte olduğu gibi çalışmaya devam edeceğim. 14 Mayıs 2023 günü herkesi sandık başına davet ediyorum.”

Arpacı, 26/04/2023 tarihi itibarıyle ilçe başkanlığı görevinden tüm sorumluluğu alarak kendi isteğiyle istifa ettiğini sözlerine ekledi.