Kazdağlı’dan Çavuşoğlu’na “Son anda neden aday oldun?” sorusu – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kazdağlı’dan Çavuşoğlu’na “Son anda neden aday...

Kazdağlı’dan Çavuşoğlu’na “Son anda neden aday oldun?” sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ocak 2024 Cumartesi - 16:09Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi - 16:11
Kazdağlı’dan Çavuşoğlu’na “Son anda neden aday oldun?” sorusu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylık için son ana kadar umutlu olan PAÜ eski Rektörü Prof Dr Hasan Kazdağlı, yaşadığı hayal kırıklığını “Adaylık başvurusu yapmamı bizzat isteyen, ‘ben aday değilim’ diyen Bülent Nuri Çavuşoğlu, neden son anda aday olarak çıktı?” sorusuyla dile getirdi.

CHP, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Parti Meclisi Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nda karar kıldı. Bu açıklama son ana kadar adaylık umudunu koruyan Hasan Kazdağlı’da hayal kırıklığı yarattı.

“ADAY OLMAM İÇİN ISRAR EDİLDİ”

Adaylık sürecindeki gelişmeleri açıklama yaparak kamuoyuyla paylaşan Kazdağlı, Denizli’de son iki ay CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin ön planda olduğu bir adaylık süreci yaşandığını, aralık ayından bu yana CHP’de siyaset yapanların, merkez sağda yer almış çok sayıda kişinin, iş insanları ve bazı sivil toplum liderleri ile kanaat önderlerinin CHP’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması için ısrarcı olduklarını ifade etti.

“TALEBİM OLMADI, ‘DAVET EDİLİRSEM KABUL EDERİM’ DEDİM”

CHP’den adaylık konusunda bir talepte bulunmadığını anlatan Kazdağlı, “Benim bu konuda bir talebim yok. Herhangi bir başvurum da olmaz. Ancak CHP tarafından davet edilir, CHP’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmanız için sizi göreve çağırıyoruz denilirse o durumda kabul ederim. Denizli’de seçimi kazanacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇAVUŞOĞLU İLE BİRLİKTE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINI ZİYARET ETTİK”

Haberin DevamıReklam




Sürece ilişkin bilgiler de paylaşan Kazdağlı, “Ocak ayı başında önce CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile 3 saat süren bir görüşme gerçekleşti. Ardından CHP Parti Meclisi üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından Ankara’ya davet edildim. Birlikte genel başkan yardımcılarını ziyaret ettik. Bana sürecin başladığı, adaylığımın hayırlı olması söylendi. Denizli’ye döndükten bir kaç gün sonra İl Başkanı Ali Osman Horzum, arkadaşlarıyla örgütle görüştüklerini belirterek, resmi süreç için adaylık başvurumu yapmamı bizzat talep etti” dedi.

“KAMUOYU BU SORUYU MERAK EDİYOR”

Gelinen noktada Parti Meclisi Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun aday ilan edildiğini anımsatan Kazdağlı, şunları kaydetti:

“İstediği an adaylığını ilan edip kabul ettirebilecek konumda olan ve ‘ben aday değilim’ diyen Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun neden son anda aday olarak çıktığı, kamuoyu ve bizlerin merak ettiği bir konudur. Ve akla pek çok soruyu getirmektedir. Umarım seçim sürecinde Denizli’nin sorunları yerine insanlarda merak uyandıran, son anda karar değiştirmeye neyin sebep olduğu gibi süreci bloke edecek sorular tartışılmaz. Tüm bu yaşananlardan ve olup bitenlerden sonra Denizli’nin kendine yeni bir yol açabilme kabiliyetini koruyacağına dair ümidim tamdır.”