Gültekin: Referandum için söz bitti, şimdi eylem zamanı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Gültekin: Referandum için söz bitti, şimdi...

Gültekin: Referandum için söz bitti, şimdi eylem zamanı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2017 Pazar - 18:03Güncelleme: 24 Eylül 2017 Pazar - 18:03
Gültekin: Referandum için söz bitti, şimdi eylem zamanı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Kuzey Irak konusunda sözün bittiği yere gelindiğini, artık eylem zamanının geldiğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, yaptığı açıklamada, Kuzey Irak’ta düzenlenecek referandumu “gayrimeşrudur ve kabul edilemez” olarak nitelendirdi. Referandumun Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Gültekin, bütün uyarılara rağmen böyle bir adımın atılması durumunda asker i müdahale dahil Türkiye’nin 1926 Ankara Antlaşması ve diğer uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını kullanması gerektiğini belirtti.

Milli Güvenlik Kurulu’nun toplanıp söylenecek son sözü söylediğini, açıklanan kararın milletin beklentilerine uygun olduğunu kaydeden Gültekin, “Şimdi görev ve sorumluluk hükümettedir. AKP Hükümeti’nin vakit geçirmeden bir dizi tedbiri derhal alması gerekiyor. Barzani yönetiminin tutumu karşısında söylenecek söz kalmamıştır. Kuzey Irak konusunda söz bitti, şimdi eylem zamanıdır. MGK’nın ardından toplanan hükümete düşen görev ise alınan kararlar doğrultusunda bir an önce harekete geçmek, bir dizi tedbiri derhal uygulamaya koymaktır. Bugün harekete geçmemek demek, yarın ülke olarak ödeyeceğimiz faturanın daha da ağırlaşması demektir” diye konuştu.

Gelişmekte olan ülkeler başta bütün dünyanın referanduma karşı çıkarak Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduğunu ifade eden Gültekin, “İsrail dışında referandumu destekleyen bir ülke yok. Amerika bile, gerçekte bu referandum hamlesinin arkasındaki esas güç olmasına rağmen görünüşte de olsa referanduma karşı çıkmak ihtiyacını duyuyor. Çare Türkiye, Suriye, Irak ve İran arasında askeri alan başta olmak üzere her alanda gerçekleştirilecek işbirliğindedir” dedi.