Derici, Memleket Partisi İl Başkanlığına aday oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Derici, Memleket Partisi İl Başkanlığına aday...

Derici, Memleket Partisi İl Başkanlığına aday oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 15:23Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba - 15:23
Derici, Memleket Partisi İl Başkanlığına aday oldu

Memleket Partisi’nde kongre hazırlıkları sürerken, Merkezefendi İlçe Başkanlığı görevini bırakan Erhan Derici, il başkanlığına adaylığını açıkladı.

D20haber.com’un bir hafta önce “Memleket Partisi İl Başkanlığında öne çıkan isim” haberiyle aday olacağını okurlarına duyurduğu Erhan Derici, bugün düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı. Derici, böylece aileden siyasete atılan ikinci kuşağın temsilcisi oldu. Erhan Derici, 1990’lı yıllarda DSP’de siyaset yapan ve Bülent Ecevit’in en yakınındaki isimler arasında yer alan ve daha sonra da “Çile Çiçekleri” hareketine katılan iş insanı Halil Derici’nin oğlu.

Denizli Gazeteciler Cemiyetindeki basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Derici, kendisini tanıtırken, askerlik dışında tüm yaşamanın Denizli’de geçtiğini, inşaat yüksek mühendisi olduğunu ve ulaştırma dalında yüksek lisans yaptığını, evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi.

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANI GELDİ”

“Siyasetçi bir babanın oğlu olarak siyasete bu yaşına dek sıcak bakmasam da, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten dolayı şikayet etmenin ötesinde elimi taşın altına koyma zamanının geldiğini uzun zamandır düşünüyordum” diyen Derici, şöyle konuştu:

“Ama benim içim siyasete katılmaya uygun bir parti de yoktu. Bu süreçte Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce'nin önderliğinde kurulan Memleket Partisi’nin doğru adres olduğunu düşündüm. Gelen teklif üzerine Merkezefendi Kurucu İlçe Başkanlığı görevini üstlendim. İlçe örgütünü değerli yönetim kurulu ve kurucu üyelerimiz ile oluşturduk.

İlçe Kongreleri sürecinde İl Başkanımızın istifası üzerine kurucu il başkanının ve tüm ilçe başkanlarımızın ortak kararı, desteği ve teveccühü ile il başkanlığı görevine aday olmak için Merkezefendi İlçe Kongresi'nde aday olmadım. Görevi değerli meslektaşım Osman Uluköy'e devrettim.

Ne sağdan ne soldan, Atatürk'ün yolundan giderek geleceğimizi geri alacağız söylemiyle çıktığımız yolda kentimizin ve ülkemizin aydınlık yarınları için elimizden gelen her şeyi yapmak üzere Memleket Partisi Denizli İl Başkanlığı adaylığımı açıklıyorum.”