DSP’li eski bakan ve milletvekillerinden Kılıçdaroğlu’na destek – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. DSP’li eski bakan ve milletvekillerinden Kılıçdaroğlu’na...

DSP’li eski bakan ve milletvekillerinden Kılıçdaroğlu’na destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Nisan 2023 Cumartesi - 09:08Güncelleme: 8 Nisan 2023 Cumartesi - 09:09
DSP’li eski bakan ve milletvekillerinden Kılıçdaroğlu’na destek

DSP Genel Başkanı Önder Aksal’ın, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerini duyurmasının ardından, bu partide milletvekilliği yapan 74 isimden “Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz” açıklaması geldi. Açıklama yapanlar arasında, Ecevit hükümetinde Devlet Bakanı olarak görev yapan Mehmet Kocabatmaz da bulunuyor.

Yüzde 50+1 oy hesabı, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçiminde küçük partileri ilgi odağı haline getirdi. Bu durum ilginç ittifak tercihlerini de ortaya çıkardı. En son örneği de eski Başbakan Bülent Ecevit’in kurduğu DSP oldu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Pati Sözcüsü Ömer Çelik ile görüşmesinden sonra, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerini söyledi.

Aksakal’ın bu açıklamasına bir dönem DSP’de siyaset yapan eski bakan ve milletvekillerinden tepki geldi. Aralarında 21. Dönem DSP Denizli Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz’ın da yer aldığı 74 isim, Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklerinin Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını açıkladı.