DSP İl Başkanı Kayrakçı görevinden istifa etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. DSP İl Başkanı Kayrakçı görevinden istifa...

DSP İl Başkanı Kayrakçı görevinden istifa etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 Cuma - 15:38Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma - 16:32
DSP İl Başkanı Kayrakçı görevinden istifa etti

Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı görevinden istifa eden Yaşar Kayrakçı, “Koltuk uğruna partimizi ne hale getirdiler. Merhum genel başkanımız Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlatıyorlar” ifadelerini kullandı.

DSP’nin 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı almasının ardından İl Başkanı Yaşar Kayrakçı , görevinden istifa ettiğini duyurdu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Kayrakçı, istifa dilekçesini PTT aracılığı ile DSP Genel Merkezi’ne gönderdiğini söyledi.

Cumhur İttifakı Listeleri’nden milletvekili adayı olan Genel Merkez Yönetimi’ni eleştiren Kayrakçı, şunları söyledi:

“Bizler Millet İttifakına destek vereceğiz. Koltuk uğruna partimizi ne hale getirdiler. Merhum Genel başkanımız Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlatıyorlar. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın ne merhum Ecevit umrunda ne de Atatürk. Koca partiyi üç kişi pazarlamaya kalkmış. Bülent Ecevit bugün yaşamış olsaydı desteğini CHP’ye verirdi. DSP’liler Cumhur İttifakı’na destek vermeyecektir. Ülkemiz çok zor bir seçimden geçecek. Bu sıradan bir seçim değil. Bunun için tüm desteğimizi Millet İttifakına vereceğiz.”