Destici : Siyaset anayasa için inisiyatif aldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Destici : Siyaset anayasa için inisiyatif...

Destici : Siyaset anayasa için inisiyatif aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2017 Cuma - 18:58Güncelleme: 7 Nisan 2017 Cuma - 18:58
Destici : Siyaset anayasa için inisiyatif aldı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’de siyasetin anayasa için ilk defa inisiyatif aldığını söylerken, neden “evet” dediklerini de 5 maddede özetledi.

Partisinin Denizli İl Teşkilatı ve Alperen Ocakları’nın düzenlediği toplantıya katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Suriye'ye yapmış olduğu hava saldırısı ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı aktığını belirten Destici, bunlardan en çok etkilenenlerin sınır komşularımız Suriye ve Irak’ta yaşayanlar olduğunu, milyonlarca kişinin yurtlarından edildiğini, bu vahşeti yapanları lanetlediğini söyledi.

Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan da yapılacak referanduma da değinen Destici,

“İlk defa sivil siyaset anayasa ile ilgili inisiyatif almış ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile değişiklik teklifini milletimizin önüne getirmiştir” dedi.

Referanduma sunulan sistemin BBP ile uyumuna da değinen Destici, önem verdikleri 5 kriteri “Devletimizin üniter yapısının muhafazası, Türk kimliği ve Türkçemiz, kuvvetler ayrılığı prensibi, temel haklar ve inanç hürriyeti,darbe hukukunun ve vesayetin ortadan kaldırılması” olarak sıraladı.