Çavuşoğlu: İmza atan sorumlu olur – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çavuşoğlu: İmza atan sorumlu olur

Çavuşoğlu: İmza atan sorumlu olur

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2024 Pazartesi - 11:28Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi - 11:30
Çavuşoğlu: İmza atan sorumlu olur

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre kazanan CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, belediye personeline uyarıda bulunarak, “Kim bugünden sonra bir ödeme yapar, yapılacak ödemenin altına imza atarsa sorumluluğu ona ait olacaktır” dedi.

Denizli’de kesin olmayan sonuçlara göre, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu yarışı önde tamamladı. CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde bir açıklama yapan Çavuşoğlu, sonuçları değerlendirdi.

 

“TEDBİRLER ALMAMIZ GEREKİYOR”

Kazananın Denizli olacağını dile getiren Çavuşoğlu, “31 Mart itibariyle Denizli’deki yerel seçimleri tamamladık. Seçimde bize teveccüh gösteren halkımıza teşekkür ediyoruz. Kazanan Denizli olacak, kazanan halkımız olacak. Devir teslim törenleri yapılana kadar bazı tedbirleri de almamız gerekiyor” dedi.

PERSONELİ UYARDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi personeline uyarılarda bulunan Çavuşoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Resmi sonuçlar olmasa da gayri resmi sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 30 Mart tarihi itibariyle maliyeden gelen parasını biliyoruz. 10 Nisan itibariyle de İller Bankasından gelecek bir ödemesi var. Bu ödemelerle birlikte ayın 15’inde ödenecek maaşlar, seçim süreci, seçimde yapılan harcamalar, bugüne kadar yapılan harcamalarla ilgili bizim gördüğümüz, bildiğimiz, düşündüğümüz sıkıntıların hepsini derleyip topladığımızda, gerek DESKİ’de gerekse belediye kuruluşlarında birçok ödemenin bu kısa sürede yapılacağını düşünmekteyiz. Buradan tüm personele, bunun altına imza atacaklara sesleniyorum. Bugünden itibaren yapacağınız her türlü ödeme, atacağınız her türlü imzanın sorumluluğu size aittir. Geçmişle ilgili hesaplar konusunda zaten gereğini yapacağım. Bugünden itibaren alacak olanlara da sesleniyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesinden kimin alacağı varsa, bütün alacaklar bizi bekleyecek.”

“BİLEN DUYAN BANA BİLDİRSİN”

Bu günden sonra gerekli, gereksiz yapılacak her türlü harcamanın hesabını imza atanların vereceğini kaydeden Çavuşoğlu, “Aldığımız duyumlara göre, gerek belediye içinden gerekse belediyeden bize ulaşan evrakların dışarıya çıkartıldığı söylenmektedir. Bunlarla ilgili kamera kayıtları, çekimleri arkadaşlarımız tarafından devam etmektedir. Bunlarında takipçisi olacağız. Bütün olaylarla ilgili bilgisi olup da içeriden dışarıdan bizimle bilgilerini paylaşmak isteyen her kim varsa sosyal medya üzerinden özel hesaplarımdan bana ulaşabilirler. Bugünden sonra Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir kuruşu dahi kimseye yedirmeyeceğiz. Yiyen, hesaplar incelendikten sonra ortaya çıkan ne varsa sonuna kadar takip edeceğiz” diye konuştu.

“SONUNA KADAR TAKİPÇİ OLACAĞIM”

“Bugünden itibaren yapılacak her türlü ödemenin altına imza atılan evrakın hesabını gittiği yere kadar soracağım” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Burada çalışan tüm personeli uyarıyorum. Bugünden sonra atacağınız imzaların sorumluluğu şahsınıza olacaktır. Hem cezai hem de hukuki anlamda takibini yapacağız. Özellikle seçim harcamaların tamamının belediye bütçesiyle finanse edildiğini bizler biliyoruz. Bu finansmanın takipçisiyiz. Bu oyuna alet olmasınlar. İftar adı altında yapılan seçim şovlarına personel araçlarıyla yapılan yardımları bütün yardımlarla dağıtılanların hepsi kayıtlarımızda var. Kim bugünden sonra bir ödeme yapar, yapılacak ödeminin altına imza atarsa sorumluluğu ona ait olacaktır. Bütün ödemeler biz gelinceye kadar bekleyecek, göreve geldiğimiz gün hakla batılı ayıracağız. Haklı ile haksızı ayıracağız. Bunun da sözünü veriyorum. Hakkıyla kimin belediyeden alacağı varsa kalmayacak. Ancak kim belediyeden hakkı olmayan bir aldıysa da onu geri ödeyene kadar peşinden gideceğim. Herkes ayağını denk alsın.”

DENİZLİ (İHA)