CHP’den istifa eden Yıkıcı, TİP’in adayı oldu – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’den istifa eden Yıkıcı, TİP’in adayı...

CHP’den istifa eden Yıkıcı, TİP’in adayı oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ocak 2024 Salı - 08:40Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı - 08:41
CHP’den istifa eden Yıkıcı, TİP’in adayı oldu

CHP Bekilli’de aday belirleme sürecinde yaşanan krizin ardından istifa eden Zeki Yıkıcı, TİP’in belediye başkan adayı oldu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 5 büyükşehir, 1 il, 16 ilçe ve 2 belde belediyesi olmak üzere 24 belediye başkan adayını belirledi. TİP’in Bekilli’deki belediye başkan adayı Zeki Yıkıcı olarak açıklandı.

NE OLMUŞTU?

Önder Demir, Zeki Yıkıcı, Zeki Süzek, Halit Özdemir ve Sait Çomak, Bekilli belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunmuş, 10 Aralık'ta CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu ve il başkanı Ali Osman Horzum ile aday adaylarının katıldığı toplantıda uzlaşma çıktığı, diğer aday adaylarının çekilmesiyle Önder Demir'in adaylığına karar verildiği açıklanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Zeki Yıkıcı, sosyal medyadan önce “Demokrasinin olmadığı ve uygulanmadığı yerde bulunmam mümkün değil. Maalesef verilen sözler havada kaldı. Hani ön seçimle aday belirlenecekti? Atamalı memur mu atıyorsunuz?” açıklaması yaptı.

Bu açıklamanın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra Zeki Yıkıcı’dan bu kez istifa paylaşımı geldi. Yıkıcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “5 yıl önce oynanan senaryonun aynısı yeniden oynandı. Demokrasiyi özümsüyememiş ve uygulayamamış bir parti durumuna düşürülen CHP’mize yapılan ayak oyunları oynanarak, insanları ve üyelerimizi basamak olarak görüp, yetki sahibi olarak saltanat sürmek isteyen zihniyetler var. CHP, büyümemeye mahkumdur. Toplumsal çıkarlar değil, kişisel çıkarlar ve istekler öne çıktığı müddetçe partimiz CHP yerinde saymaktan kurtulamaz. CHP, bir aile partisi değildir. Kuruluşunu Büyük Atatürk ve dava arkadaşları yapmıştır. Maalesef altı oklu ilkeler uygulanamaz duruma geldiğinden üzülerek CHP'mizden ayrılıyorum. Yeni bir düşünce ve oluşumda bu düşüncelerimi bulmak ve uygulamak için istifa ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.