Denizli’de CHP’de aday belirleme yöntemi istifa getirdi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Denizli’de CHP’de aday belirleme yöntemi istifa...

Denizli’de CHP’de aday belirleme yöntemi istifa getirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Aralık 2023 Cuma - 11:26Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma - 11:26
Denizli’de CHP’de aday belirleme yöntemi istifa getirdi

Denizli CHP’de, Bekilli ilçesinde aday sayısını bire düşürme girişimi istifa getirdi. Beş olan aday sayısının görüşme ve uzlaşmayla bire düşürüldüğü açıklamasının ardından buna karşı çıkan CHP Bekilli eski İlçe Başkanı ve aday adayı Zeki Yıkıcı, partiden istifa etti.

CHP’de kongreler öncesi verilen ön seçim sözünün ardından, il yönetiminin görüşme ve uzlaşma yoluyla aday sayısını bire indirme girişimi Bekilli’de tepkiye neden oldu. Bekilli’de CHP’den belediye başkan aday adayı olan eski ilçe başkanı Zeki Yıkıcı, sosyal medyadan önce “Demokrasinin olmadığı ve uygulanmadığı yerde bulunmam mümkün değil. Maalesef verilen sözler havada kaldı. Hani ön seçimle aday belirlenecekti? Atamalı memur mu atıyorsunuz?” açıklaması yaptı.

BU KEZ İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Bu açıklamanın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra Zeki Yıkıcı’dan bu kez istifa paylaşımı geldi. Yıkıcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Değerli Bekilliler, saygıdeğer hemşehrilerim; bilindiği üzere 5 yıl önce oynanan senaryonun yine aynısı yeniden oynandı. Demokrasiyi özümsüyememiş ve uygulayamamış bir parti durumuna düşürülen CHP’mize yapılan ayak oyunları oynanarak, insanları ve üyelerimizi basamak olarak görüp, yetki sahibi olarak saltanat sürmek isteyen zihniyetler var. CHP, büyümemeye mahkumdur, toplumsal çıkarlar değil, kişisel çıkarlar ve istekler öne çıktığı müddetçe partimiz CHP yerinde saymaktan kurtulamaz. CHP, bir aile partisi değildir. Kuruluşunu Büyük Atatürk ve dava arkadaşları yapmıştır. Maalesef altı oklu ilkeler uygulanamaz duruma geldiğinden, üzülerek CHP'mizden ayrılıyorum. Yeni bir düşünce ve oluşumda bu düşüncelerimi bulmak ve uygulamak için istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)