Denizli’de CHP kazanan, AK Parti, MHP ve İYİ Parti kaybeden oldu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Denizli’de CHP kazanan, AK Parti, MHP...

Denizli’de CHP kazanan, AK Parti, MHP ve İYİ Parti kaybeden oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Nisan 2024 Pazartesi - 08:00Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi - 08:00
Denizli’de CHP kazanan, AK Parti, MHP ve İYİ Parti kaybeden oldu

Denizli'de dün yapılan yerel seçimlerin kazananları ve kaybedenleri oldu. Kazanan CHP ve YRP olurken, kaybedenler kulübünde AK Parti, ortağı MHP ve İYİ Parti yer aldı.

Denizli'de CHP büyük sürpriz yaptı. Büyükşehir'in yanı sıra 15 ilçede kazandı. Büyük kayıp yaşayan AK Parti 3 belediyeyi kazanabildi. YRP ise Denizli'de ilk girdiği seçimde 1 belediye başkanlığı elde etti.

CHP 5'İ 16 YAPTI

CHP yerel seçimin Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de kazananı oldu ve 5 belediye sayısını 16 yaptı. 2019'da Merkezefendi, Honaz, Babadağ, Serinhisar ve Bozkurt belediyelerini kazanabilen CHP, 2024'te büyük bir sıçrama gerçekleştirdi.

CHP Büyükşehir ile birlikte Merkezefendi, Pamukkale, Acıpayam, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas belediyelerini kazandı.

AK PARTİ 9 BELEDİYEYİ KAYBETTİ

2019'da 12 belediye başkanlığı kazanan AK Parti, bu kez Çameli, Babadağ ve Baklan belediyeleriyle yetinmek zorunda kaldı.

MHP'NİN BELEDİYESİ KALMADI

MHP Buldan ve Çal belediyelerini kaybetti. Serinhisar ve Honaz'da da MHP adayları seçimin kaybedeni oldu.

İYİ PARTİ'NİN HAYAL KIRIKLIĞI

"Müstakil seçim girme" kararıyla yola çıkan İYİ Parti de yerel seçimden umduğunu bulamadı. Belediye başkanlığı kazanamayan İYİ Parti'nin oylarında da büyük düşüş görüldü.

YRP BEYAĞAÇ'I KAZANDI

YRP ise Denizli'de girdiği ilk seçimden belediye başkanlığı kazanarak çıktı. Beyağaç Belediyesini YRP'li Sezayi Pütün yönetecek.