Milletvekili Öztürk, parti toplantısına besihaneden katıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Milletvekili Öztürk, parti toplantısına besihaneden katıldı

Milletvekili Öztürk, parti toplantısına besihaneden katıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mayıs 2020 Salı - 10:30Güncelleme: 12 Mayıs 2020 Salı - 10:31
Milletvekili Öztürk, parti toplantısına besihaneden katıldı

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Genel başkanı Meral Akşener’in milletvekilleri ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıya Pamukkale’deki bir besihaneden katıldığı ortaya çıktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün başkanlık divanı üyeleri ve milletvekilleri ile video konferans yoluyla gerçekleştirdiği toplantıya Milletvekili Yasin Öztürk’ün bir besihaneden katıldığı öğrenildi. Öztürk, Pamukkale ilçesindeki et ve süt üreticilerine yaptığı ziyaret sırasında toplantı saatinin gelmesi üzerine, çareyi besihaneye video konferans sistemini kurmakta buldu.

BESİHANELERİ DOLAŞIYORDU

Öztürk, planlı bir durum olmadığını belirterek, “Besihaneleri dolaşıyor üreticilerin sorunlarını dinliyorduk. Toplantı saatinin geldiğini fark edince orada hemen sistemimizi kurup video konferansa katıldık. Planlı bir durum yoktu” dedi.

Besicilerin ve süt üreticilerinin önemli sorunları olduğunu kaydeden Öztürk, “Dert dinledik. Üreticinin derdi çok. Bu nedenle ziyaret programımız biraz uzadı” açıklamasını yaptı.

HAYVAN PAZARLARI İLE İLGİLİ ADIM ATILMALI”

Kurban Bayramı öncesi üreticilerin hayvan pazarları ile ilgili adım atılmasını beklediğini ifade eden Öztürk, “Kurban zamanı geliyor. Hayvan pazarlarına ilişkin bir karar alınmadı. Bu pazarların kontrollü şartlarda açılması lazım. Hastalığın yayılmasını engellemek için burada kontrolü sağlamak daha kolay olacaktır. Aksi halde vatandaş kurbanlık için ilçe ilçe dolaşacaktır. Bu daha büyük risk oluşturur. İl Hıfzıssıhha Meclisi bu konuyu dikkate almalıdır” ifadelerini kullandı.

KURBAN FİYATLARI GÖRÜLMEMİŞ ORANDA ARTABİLİR”

Denizli’de yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmadığına dikkat çeken Öztürk, “Normal şartlarda besicilerimiz üç dört ay öncesinden şehir dışından kurbanı alır, besiye çeker. Bu aynı zamanda fiyat dengesini sağlar. Hayvancıların şehir dışından kurbanlık getirmesine ilişkin bir karar alınmadı. Besiciler bekliyor. Kurbanlıkların gelmesi lazım ama almaya gidemiyorlar. Malı görmeden pazarlık da yapamadıkları için durum biraz karışık. Kurbana bir ay kala tedbir alırsak kıymeti olmaz. Her işi geç yapıyoruz. Bunda önlemi geç alırsak kurban fiyatları görülmemiş oranda artabilir” diye konuştu.

Öztürk, besicilerin yem fiyatlarına ilişkin sıkıntıları bulunduğunu, ayrıca süt üreticilerinin de tedarik zinciri nedeniyle kayıplar yaşadığını sözlerine ekledi.