Öztürk’ten oğlunun IŞİD’e katıldığı iddiasına yanıt – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk’ten oğlunun IŞİD’e katıldığı iddiasına yanıt

Öztürk’ten oğlunun IŞİD’e katıldığı iddiasına yanıt

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2018 Perşembe - 11:06Güncelleme: 9 Ağustos 2018 Perşembe - 11:08
Öztürk’ten oğlunun IŞİD’e katıldığı iddiasına yanıt

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, oğlunun IŞİD’e katıldığı iddialarına “Benim oğlum iki buçuk yıldır kayıp. Nerede olduğunu ne ben biliyorum, ne de devlet” yanıtını verdi.

Meral Akşener’i desteklediği gerekçesiyle MHP’den ihraç edilen ve böylece İYİ Parti’nin kurulması sürecini hızlandıran isimlerden olan ve 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Yasin Öztürk’ün oğlunun IŞİD’e katıldığı iddiaseı ortaya atıldı. Bu iddia ve Öztürk’ün verdiği yanıtla igili haber Oda TV’de yaymlandı. Caner Taşpınar imzalı haber şöyle:

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk… İYİ Parti milletvekili olarak yemin etmek için çıktığı Meclis kürsüsünde, ülkücü işareti yapmasıyla gündeme geldi. Çok tartışıldı. Ve şimdi… Partisinin olağanüstü kongreye hazırlandığı bu günlerde, kendisiyle ilgili yine çok tartışılacak bir iddia ortaya atıldı.
İYİ Parti vekili Yasin Öztürk’ün oğlu Hüseyin Kağan Öztürk’ün IŞİD saflarında Suriye’de savaştığı iddiası Odatv’ye ulaştı. Odatv olarak Yasin Öztürk’ü telefonla arayıp, doğrudan bu iddiayı sorduk.

“OĞLUMUN IŞİD’E KATILDIĞINI SÖYLEYENLERİN ELİNDE EĞER…”

İYİ Parti’li Öztürk’ün ilk sözleri şu oldu: “Benim oğlum iki buçuk yıldır kayıp. Nerede olduğunu ne ben biliyorum, ne de devlet. Size bu iddiayı ulaştıranların amacı İYİ Parti’nin kongre süreci nedeniyle spekülasyon yaratmaktır. Ben İYİ Parti vekili olmasam bugün bu iddiayı konuşuyor olmazdık.”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk “bir siyasetçi, milletin temsilcisi, kamuoyu önünde bir isimdi.” Evet ama, her şeyden önce bir babaydı.

Şunu soruyordu Yasin Öztürk: “Oğlumun IŞİD’e katıldığını söyleyenlerin elinde eğer resmi bir belge ya da fotoğraf gibi somut bir şey varsa, lütfen bana ulaştırsın.”

Oğlundan yıllardır haber bekleyen bir baba olarak, Öztürk bunu hak ediyordu."