Denizli CHP’yi karıştıracak Gelecek Partili milletvekili adayı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Denizli CHP’yi karıştıracak Gelecek Partili milletvekili...

Denizli CHP’yi karıştıracak Gelecek Partili milletvekili adayı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2023 Pazar - 13:24Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar - 13:24
Denizli CHP’yi karıştıracak Gelecek Partili milletvekili adayı

Denizli’de henüz kesinleşmeyen ve kulislere sızan bilgiye göre, CHP listesinin üçüncü sırasında milletvekili adayı olarak Sema Silkin Ün’ün ismi yazılacak. İşte bu ismin CHP tabanında kriz çıkarması, partiyi karıştırması ve büyük tartışmalara yol açması bekleniyor.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nde Gelecek Partisi’nin aday olarak öne çıkardığı isimlerden birisi, halen kültür sanat politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Sema Silkin Ün. Millet İttifakı çatısı altında yapılan görüşmeler sonrasında Ün’ün Denizli’den üçüncü sıra adayı gösterilmesi konusunda uzlaşıldı.

Ün ile ilgili Diken’de Altan Sancar imzasıyla yayımlanan habere göre, 14 Mayıs seçimlerine CHP’yle ortak listeden girecek Gelecek Partisi’nin adayları netleşmeye başladı. Adaylardan biri ortalığı karıştırdı.

ESKİ ‘AKTROL’ÜN EŞİ

CHP ve Gelecek Partisi’nde eleştiriler var. Zira Sema Silkin Ün, bir zamanlar ‘Sağlam İrade’ rumuzuyla Twitter’da terör estirip nam salmış eski ‘Aktrol’ Taha Ün’ün eşi.

Sema Silkin Ün bir zamanlar Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürüydü.

İkilinin nikah şahitliğini bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Her iki isim, Ahmet Davutoğlu partiden ayrılınca AKP’den uzaklaşmıştı. İkili o günlerden bu yana Davutoğlu’nun ekibinde.

Sema Silkin Ün, halen kültür sanat politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı.

Sema Silkin Ün’ün şöyle bir tweet’i var arşivde:

‘PELİKAN DOSYASI’NDA DA VARDI

Mayıs 2016’da, Erdoğan ile dönemin başbakanı Davutoğlu arasında oluştuğu yazılıp çizilen ayrışma ilk kez ‘Pelikan Dosyası’ ismiyle açılan bir blogda ayrıntılı biçimde dile getirilmişti.

Bir yazıda ‘Reis’in gözünden ‘Hoca’ yerden yere vurulurken Taha Ün için şu ifadeler kullanılmıştı: “Hocam, Osman Sert eliyle Taha Ün’ü kendi trol ekibine dahil etti. İşin kötüsü Taha Ün’ün eşi, Emine Erdoğan hanımefendinin özel kalem müdiresi Sema Silkin. REİS açısından ne kadar berbat bir durum değil mi? Taha Ün ve ekibi, yanlarına birkaç hırdavatı da alıp, hocayı eleştiren herkesi tvitırda FİTNEci ilan etmeye başladı.”

Ün o bu sabah Twitter hesabını kapatmış, “Bu tartışma ortamı yatışana kadar bu şekilde kenarda durmayı daha uygun gördüm” demişti.