CHP’de Kazdağlı’nın Özel ile görüştüğü, adaylar için 3. anketin yapıldığı bildiriliyor – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’de Kazdağlı’nın Özel ile görüştüğü, adaylar...

CHP’de Kazdağlı’nın Özel ile görüştüğü, adaylar için 3. anketin yapıldığı bildiriliyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 16 Ocak 2024 Salı - 14:56Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı - 15:03
CHP’de Kazdağlı’nın Özel ile görüştüğü, adaylar için 3. anketin yapıldığı bildiriliyor

CHP’de Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayları arasında ismi geçen PAÜ eski Rektörü Hasan Kazdağlı’nın Genel Başkan Özgür Özel ile görüştüğü konuşulurken, adaylar için üçüncü kez anket çalışması yapıldığı öğrenildi.

CHP’de, 31 Mart yerel seçimine yönelik aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar Merkezefendi ile birlikte 12 ilçede adaylarını belirleyen CHP, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile 7 ilçede başkan adaylarını henüz açıklamadı.

KAZDAĞLI, ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Son dönemde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski Rektörü Hasan Kazdağlı’nın ismi kulislerde CHP Büyükşehir Belediyesi aday adayı olarak sıkça konuşulmaya başladı. Kazdağlı’nın geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştüğü siyasi gündemin önemli kulis bilgisi olmaya devam ediyor. Bu görüşmeye de CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun aracılık ettiği öne sürülüyor.

Kazdağlı, çeşitli dönemlerde siyasette aktif olarak yer almış, 2007 seçimlerinde DP’den 1. sıra milletvekili adayı, 2014 seçimlerinde AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, 2015 yılında yine aynı partiden milletvekili aday adayı, 2023 seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olmuştu.

ÇAVUŞOĞLU: HER CHP ÜYESİ SAYIN GENEL BAŞKAN İLE GÖRÜŞEBİLİR

Konuyla ilgili görüştüğümüz Çavuşoğlu, Özel-Kazdağlı görüşmesi konusunda bir bilgisi olmadığını ifade ederek “Ancak, CHP üyesi ve belediye başkan aday adayı olan her birey randevusunu alıp Sayın Genel Başkan ile görüşebilir” dedi.

ÜÇÜNCÜ ANKET YAPILIYOR

Öte yandan, CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayını belirlemek üzere üçüncü kez anket çalışması yaptırdığı öğrenildi. Ankette aday olarak sorulan isimler arasında Kazdağlı’nın da yer aldığı kaydediliyor.

ADAYLARIN AÇIKLANDIĞI İLÇELER

CHP Denizli’de Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı yeniden aday göstermişti. Diğer ilçelerin adayları da şunlar:

Acıpayam'da Levent Yıldırım, Baklan'da Nail Şaşmaz, Beyağaç'ta Hüseyin Erol, Çivril'de Kemal Aslan, Kale'de Erkan Yayla, Bozkurt'ta Birsen Çelik, Honaz'da Yüksel Kepenek, Sarayköy'de Mehmet Salih Konya, Çal'da Ahmet Hakan, Bekilli'de Önder Demir ve Serinhisar'da Osman Kılıç.