CHP’de 8 ilçede belediye başkan adayları açıklandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’de 8 ilçede belediye başkan adayları...

CHP’de 8 ilçede belediye başkan adayları açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2024 Perşembe - 00:28Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe - 00:28
CHP’de 8 ilçede belediye başkan adayları açıklandı

CHP Parti Meclisi toplantısında, Denizli’nin 8 ilçesinde daha belediye başkan adayları belirlendi. Üç başkan yeniden aday gösterilirken, Büyükşehir Belediyesi için aday açıklaması yine yapılamadı.

CHP Parti Meclisi’nin saatler süren toplantısında Merkezefendi, Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Çivril, Honaz ve Kale adayları belirlendi.

ŞENİZ DOĞAN, MERKEZEFENDİ’DE KALDI

Buna göre, Merkezefendi’de mevcut belediye Başkanı Şeniz Doğan yeniden aday gösterildi. Doğan’ın ismi sık sık Büyükşehir Belediyesi için de geçmişti.

ÇELİK VE KEPENEK YENİDEN ADAY GÖSTERİLDİ

Pamukkale Belediye Başkanlığına aday olmak isteyen iki isim yine kendi ilçelerinden aday gösterildi. Birsen Çelik yine Bozkurt, Yüksel Kepenek de yine Honaz adayı olarak 31 Mart seçim yarışına katılacak.

KALE’YE ESKİ AK PARTİLİ ADAY

Kale’de ise 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen, 25 Haziran 2017’de bu partiden istifa eden ve bağımsız belediye başkanı olarak yoluna devam ederken 25 Mayıs 2018’de İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Erkan Hayla’yı aday gösterildi. Hayla, 2019 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’en (DP) aday olmuştu.

DİĞER İLÇELER

CHP’nin Acıpayam Belediye Başkan Adayı Levent Yıldırım, Baklan Belediye Başkan Adayı Nail Şaşmaz, Beyağaç Belediye Başkan Adayı Hüseyin Erol ve Çivril Belediye Başkan Adayı Kemal Aslan oldu.

DAHA ÖNCE AÇIKLANANLAR

CHP, aralık ayında da Sarayköy’de Mehmet Salih Konya’nın, Çal’da Ahmet Hakan’ın, Bekilli’de Önder Demir’in ve Serinhisar’da Osman Kılıç’ın adaylıklarını açıklamıştı.

GÖZLER BÜYÜKŞEHİR VE BU İLÇELERDE

Böylece, 19 ilçeden 12’sinde adaylar açıklanmış oldu. Şimdi gözler Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale, Babadağ, Baklan, Çameli, Çardak, Güney ve Tavas’a çevrildi.