03.10.2026, Cumartesi
14 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu

111 milletvekilinden kurultay çağrısı, Arpacı ve Kavaf’ın da imzası var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2026 Pazartesi - 21:52Güncelleme: 1 Haziran 2026 Pazartesi - 21:55
111 milletvekilinden kurultay çağrısı, Arpacı ve Kavaf’ın da imzası var

CHP’li 111 milletvekili yayımladıkları bildiriyle olağanüstü kurultayın 12 Temmuz7da toplanması çağrısında bulundu. Bildiride, Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ile Manisa Milletvekili Denizlili isim Selma Aliye Kavaf’ın da imzası bulunuyor.

CHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için delegelerden imza toplanırken, milletvekillerinden de bir hamle geldi. Aralarında Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ile Manisa milletvekili Denizlili Selma Aliye Kavaf’ın da bulunduğu 111 milletvekili olağanüstü kurultayın 12 Temmuz’da toplanmasını istedi.

CHP’nin yönüne, kaderine ve yönetimine karar verecek olan gücün delegeler olduğu belirtilen bildiri şöyle:

“Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 28. Dönem seçilmiş milletvekilleri olarak; Partimizin, Anayasa’ya ve hukuk devleti ilkelerine aykırı olan mahkeme kararlarıyla şekillendirilmesini asla kabul etmiyoruz.

Partimizin yönüne, rotasına, kaderine ve yönetimine karar verecek olan yegâne güç; üyelerimizin arasından seçimlerle süzülerek gelen delegelerimizdir.

Haberin DevamıReklam




Yaşanan krizin, ülkemize ve partimize daha fazla zarar vermemesi adına, olağanüstü kurultayımızın en kısa sürede toplanması gerekmektedir.

Partimiz bugün aynı zamanda, 25 Temmuz 2026 tarihine kadar bir kurultay yapmaması halinde seçimlere girememe riskiyle de karşı karşıyadır.

Bu kapsamda; Cumhuriyet Halk Partisi’nin iradesinin yeniden ve tartışmasız biçimde tecelli etmesi amacıyla Olağanüstü Kurultay’ın 12 Temmuz 2026 Pazar günü toplanması çağrısında bulunuyoruz.

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet’e, demokrasiye ve partimize sonuna kadar sahip çıkacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”