Denizli’de 14 Mayıs Seçimi için ilk oylar Çardak Havalimanı’nda kullanıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Denizli’de 14 Mayıs Seçimi için ilk...

Denizli’de 14 Mayıs Seçimi için ilk oylar Çardak Havalimanı’nda kullanıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2023 Cuma - 10:55Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma - 10:56
Denizli’de 14 Mayıs Seçimi için ilk oylar Çardak Havalimanı’nda kullanıldı

Denizli'de, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ilk oylar Çardak Havalimanı'nda kullanıldı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için yurt dışında, gümrüklerde ve havalimanlarında oy kullanma işlemleri başladı. Çardak havalimanı’nda oy verme işleminde önce sandık kurulu üyeleri yemin etti. Yemin edilmesinin artından sandık kurulu üyeleri, zarf ve pusula sayımı yaptı.

Bu işlemin ardından yurt dışında yaşayan seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, saat 08.00’den itibaren pasaport ve kimliklerini ibraz ederek, geliş ve gidiş bölümlerine konulan sandıklarda oylarını kullanmaya başladı.

Kanada'dan Denizli'ye gelen Ramazan Akgün, oyunu kullandıktan sonra "Ben buraya Kanada'dan geldim. Seçimin vatanım ve milletim için hayırlı olmasını diliyorum. Oyumu kullandım. Hayırlı olsun" dedi.

Muhterem Akgün de "Türkiye'ye tatile geldik. Oy dönemine rastladık. Milli görevimiz yapamaya geldik. İnşallah vatana millete hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)