Denizli Büyükşehir Ve Pamukkale Belediye meclislerinde yeni dağılım – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir Ve Pamukkale Belediye meclislerinde...

Denizli Büyükşehir Ve Pamukkale Belediye meclislerinde yeni dağılım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 07:58Güncelleme: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 07:58
Denizli Büyükşehir Ve Pamukkale Belediye meclislerinde yeni dağılım

AK Parti’de, Hüseyin Karadeniz’in istifasıyla Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediye meclislerinde değişiklik oldu. Pamukkale Belediye Meclisi’ne yine AK Partili bir üye gelirken, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ise MHP’den bir üye girecek.

Kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Pamukkale Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Hüseyin Karadeniz, hakkında karar çıktı. Karadeniz, partiden ihraç edilirken, daha önceden alındığı iddia edilen istifa dilekçesinin işleme konulmasıyla da Büyükşehir ve Pamukkale Belediye meclislerindeki üyeliği düşmüş oldu.

YENİ ÜYE İSMAİL BALABAN OLDU

Bu gelişmeyle Pamukkale Belediye Meclisi’nde boşalan üyeliğe yine AK Parti’den bir üye geldi. Meclisin yeni üyesi İsmail Balaban oldu. Balaban, dün yapılan ağustos ayı olağan meclis toplantına katıldı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NE MHP’Lİ ÜYE

Öte yandan Hüseyin Karadeniz’in istifasıyla AK Parti, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir üyelik kaybetti. Karadeniz’den boşalan üyeliğe oy sıralamasına göre, MHP’li Erdoğan Er gelecek. Er, halen Pamukkale Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE YENİ DAĞILIM

Bu gelişmeyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP üye sayısını 8’e çıkarmış olacak. Daha önce AK Parti’den ihraç edildiği açıklanan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’dan sonra Hüseyin Karadeniz’in de ihracıyla AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki üye sayısı 48’e düştü. CHP’nin 17 üyesi bulunurken, Erdoğan Er’in katılmasıyla MHP’nin üye sayısı 8’e yükselecek. Mecliste 2’de bağımsız üye bulunuyor.