Büyükşehirin mührü Çavuşoğlu’nda – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Büyükşehirin mührü Çavuşoğlu’nda

Büyükşehirin mührü Çavuşoğlu’nda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Nisan 2024 Perşembe - 19:24Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe - 19:25
Büyükşehirin mührü Çavuşoğlu’nda

Denizli Büyükşehir Belediyesinde başkanlık devir teslim töreni gerçekleşti. Osman Zolan, görevini devretti, Denizli’nin mührünü de halefi CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu’na teslim etti.

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu, düzenlenen törenle görevi devraldı. Devir teslim töreni için binlerce kişi Delikliçınar Meydanı’nın doldururken, merdiven ve koridorlarda adım atılacak yer kalmadı.

 

ZOLAN: DENİZLİ’NİN HER YERİNE DOKUNDUK, ESERLER ORTAYA KOYDUK

Devir teslim töreninde konuşan Osman Zolan, pazar günü milletin sandığa gittiğini ve Çavuşoğlu’nu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçtiğini belirterek, "Öncelikle hayırlı olsun. Çok güzel hizmetler yapmanız için dua ediyorum. Denizlimiz bugünkünden çok daha ileriye gitsin" dedi.

“Göreve geldiğimiz günden bugüne Denizlimizin her yerine dokunduk, eserler ortaya koyduk. 'Kimsenin ayağı toza çamura değmeyecek' dedik çok şükür her mahallemize hizmet yaptık, sıkıntıları giderdik. Kültürel altyapıyı oluşturduk. Sosyal belediyecilikte de birçok hizmetler yapıldı. Su ihtiyacını karşılayacak Akbaş Barajı inşa edildi. Başladığımız GES projesini bitirmek inşallah size nasip olur. Sonuç olarak bu şehre hizmet etmenin onurunu, gururunu yaşadık" diyen Zolan, şöyle devam etti:

"Gelinen yerden gitmek de var, bu demokrasinin gereği. Bugün huzurla ayrılıyorum. Çünkü her yere hizmet ettik. Kimseye ayırım yapmadan, ondan, bundan, şundan demeden herkesi kucakladık. Kapımız herkese açıktı. İnşallah bugün nokta koyduğumuz yerden Denizli'yi siz daha ileriye götürün. Sizin yaptığınız her türlü eser beni gururlandırır. Nereye baksak eserlerimizin gururuyla yaşayacağım. Baktığımız her yerde izimiz, eserimiz var. Size de buradan mahçup olmadan ayrılmayı nasip etsin. "

Zolan, sözlerini "Demirel'in bir sözü var: Sandıkla giden yumuşak döşeğe düşmüş gibidir. Hasan Gönüllü başkanımız darbe ile gitti. Acıdır bu tür şeyler. Allah yolunu açık etsin, işini kolay etsin. İnşallah seversin belediye başkanlığını" diyerek tamamladı.

ÇAVUŞOĞLU: DENİZLİ İTTİFAKI UZLAŞISIYLA GELDİK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan Çavuşoğlu keyifli, güzel bir mücadelenin sonunda kazandığını söyleyerek, "Gönül istiyor ki herkes kazansın ama sonuçta öyle bir şansımız yok. Fakat Denizli'nin kazandığına eminiz. Bundan sonraki süreçte bilginizden ve deneyiminizden faydalanacağız. Denizli'nin toprağına kim bir taş eklediyse, kim ihtiyacımız olan neyi gördüyse bütün şehir size müteşekkir başkanım. Tabi bizde aldığımız yerden daha yukarıya çıkarmanın mücadelesini içinde olacağız" diye konuştu.

Hizmetleri için Zolan’a teşekkür eden Çavuşoğlu, "Denizli İttifakı dediğimiz her renkten dostumuzun uzlaşısıyla geldik. Bugün buraya gelmemiz sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil tüm renklerin bir araya getirdiği güzel bir birlikteliktir. 10 senesi büyükşehir olmak üzere 13 yıl hizmet verdiniz teşekkür ediyoruz. Tarımda, turizmde, hayvancılıkta bu kentin kalkınmasına biz de katkı koyalım istiyoruz. Onun için böyle bir yolculuğa çıktık. Elimizden geleni yapacağımızdan hiçbir dostumuzun şüphesi olmasın. Birliği, beraberliği, dostluğu daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Sizin eserlerinize hem sahip çıkacağım hem de üzerine koymak için de gerekli mücadeleyi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"KARLI ÇIKAN BENİM" DEDİ

Konuşmaların ardından Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin mührünü Çavuşoğlu’na verdi. Mührü alan Çavuşoğlu, "Bu alışveriş karlı oldu. Bir çiçeğe karşılık mührü aldık. Karlı çıkan benim bu işte" esprisini yaptı.

Zolan ise, "Bu mührü size Denizli halkı verdi. Güzel işlerin altına mühür basarsınız inşallah" dedi.