Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Başkan İYİ Parti’ye katıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin bağımsız üyesi...

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Başkan İYİ Parti’ye katıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Kasım 2023 Çarşamba - 20:05Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba - 20:05
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Başkan İYİ Parti’ye katıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bağımsız üyesi Ertan Başkan, İYİ Parti’ye katıldı. Başkan’a rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

Acıpayam ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Ertan Başkan, yerel seçimler yaklaşırken üçüncü partisi olarak İYİ parti’yi seçti.

TBMM’deki İYİ Parti Grup Toplantısı’nda Akşener, Başkan’a rozetini taktı.

Ertan Başkan, 2019 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Acıpayam ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi seçilmiş, 12 Şubat 2021’de CHP’den istifa etmişti. Başkan, CHP’den istifasıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Ben gerek CHP ilke ve ideolojileri doğrultusunda ve gerekse Acıpayam halkının menfaatinde görevimi yürütürken ve bu sorunları CHP üst yönetimiyle paylaşarak, bunların yanlış olduğunu beyan ettim. Ancak bunun gereğini yapmak yerine bana ve bir kısım meclis üyesi arkadaşımıza disiplin sopası göstererek, haklıdan ve kamu menfaatinden yana değil, haksız ve CHP ilke ile ideolojilerini ayaklar altına alanlardan ve örgütü şahsi menfaatleri için kullananlardan yana taraf olmuştur. CHP benim yuvamdır ve partimin kuruluş ilkeleri benim için esastır ancak yaşanan süreç beni istifa sürecine getirmiştir."

Başkan, daha sonra katıldığı Memleket Partisi’nden de ayrılarak bağımsız üye olarak yoluna devam etmişti.