03.10.2026, Cumartesi
14 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu

Çavuşoğlu, Horzum’a destek verdi, ‘önümüzde kimse duramaz’ dedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2026 Salı - 23:11Güncelleme: 30 Haziran 2026 Salı - 23:11
Çavuşoğlu, Horzum’a destek verdi, ‘önümüzde kimse duramaz’ dedi

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un görevden alınmasına tepki gösteren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Başkanımı disipline vermişler, elle gelen düğün bayramdır. Bu saatten sonra bizim önümüzde kimse duramaz" dedi.

Mahkemenin butlan kararıyla CHP’nin genel merkez yönetimine gelen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’dan aralarında Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un da yer aldığı 26 il başkanı görevden alındı. Ayrıca horzum, ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Bu kararın açıklanmasıyla birlikte tepkiler gelirken, “Seçilmişler ancak seçimle gider. Ali Osman Horzum’un yanındayız” çağrısıyla çok sayıda partili CHP İl binası önünde toplandı. Burada bir konuşma yapan DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, görevden alma kararına sert sözlerle tepki gösterdi. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“PARTİYİ BU HALE DÜŞÜRENLERE YAZIKLAR OLSUN”

“Bir söz vardır: ‘Her şeyi bilmesen de olur ama haddini bilsen yeterli’ derler. Ben haddini bilen adamlardanım. Haddini bilmeyen insanlar yüzünden bugün buralardayız. Bu ülkede, bu şehirde her şeye sahip olup da en son hırslarına yenik düştükleri için partimizi bu hale düşürenlere, yargı oyununa alet olanlara, bu üstün başarının önüne geçmek için her türlü taklayı atanlara, şıracının yanında bozacı olanlara da buradan bir söz söylemek istiyorum: Yazıklar olsun sizlere.

“TERAZİ ADAMLIĞINIZI TARTAR”

Tecrübelisi benim. Beş kere yarışıp üç kere kaybetmiş bir adamım. Ama o yarışların hep sonunda da, kim kazanırsa kazansın baş tacı etmeyi bilenlerdeniz. Fakat kaybettiği seçimi kırk türlü taklayla başka bir yere getirenler, emin olun bugün Ali Osman Başkan’ın kararına, 26 il başkanımızın altına imza atan o MYK ‘yı, alayını toplasanız yemin ediyorum çeyrek adam etmez.

Çünkü adamlık; üstüne giydiğiniz elbiseyle, üstüne giydiğiniz kıyafetle, üstüne taktıklarınızla ölçülmez. Adamlık, zor zamanlarda durduğunuz yerle, hakkınız olmadan işgal ettiğiniz koltukta verdiğiniz refleksle ölçülür. Emeğini büyüterek partiyi bugüne getiren bunca insanın hakkını yediğinizde kurulan terazi, sizin adamlığınızı tartar.

“BİZİM YERİMİZ, YURDUMUZ DEĞİŞMEZ”

Başkanımı ihraç etmek için disipline vermişler. El ile gelen düğün bayramdır. Ben bu partinin tozlu sokaklarında büyümüş, 1974 yılında doğmuş, adını Bülent koymuş, sokakları didik didik gezmiş, yıllardır herkes evine gidip çekyatta uyurken sokak sokak mücadele etmiş bir kardeşinizim. Bunlar bu saatten sonra ‘bu partide yerim yok’ diye düşünüyorlarsa alayına, alayına isyan ediyorum! Onlardan gelen benim için düğün bayramdır. Ben Cumhuriyet Halk Partili doğdum. Ali Osman kardeşim, başkanım, Cumhuriyet Halk Partili doğdu. Bizi onların oturdukları koltuktan attıkları imzalar, bizim ne yerimizi ne yurdumuzu değiştiremez.

Haberin DevamıReklam




“BU MAKAMA KİM GELECEK MERAK EDİYORUM”

Ha bu saatten sonra üç beş çakal çıkar mı? Çıkar… Çünkü çakal olmazsa hayatın anlamı olmaz. Eğriyi görmeseniz doğruluğun anlamını bilmezsiniz. Yılışıklığı görmeseniz doğruyu bilmezsiniz. O yılışıklar da çıkacaktır. Onlara da var ya, bu şehirde kardeşin olarak söylüyorum başkanım. Bu makama kim gelecek çok merak ediyorum. Buraya gelecek adama da buradan söylüyorum: Kardeş, bu şehirde nefes alacaksan, bu adamlar sana nefes aldırmaz!

Bu şehirde otobüse binersen tükürürler, yolda yürürsen tükürürler. Belediye kapılarından içeriye giremezsin. Örgüt kapılarından içeriye giremezsin. Sokakta yürüyemezsin. Ancak bir kişiyle arkadaş olabilirsin, o da şeytanla. Hiç kimse seninle arkadaş olmaz. Şehirde bir tane olduğu söyleniyor şeytanın. Ben saya saya bir tane sayabildim. Örgütten baktım çıkmadı, belediye başkanlarından baktım çıkmadı, sokaktan baktım çıkmadı. Bir tane saklanan, ölü taklidi yapan biri var şehirde. Herkes biliyor ölü taklidi yapanın kim olduğunu. Bir de bunların çoğu da onunla yol yürüdü. Beni satıp da onun yanına giden de çoktur bunların içinde. Ama emin ol, onu da var ya bak mezara koysan, vallahi mezar kabul etmez! Kalk fırla yukarıya, senin bizim toprakta işin yoktur.

“YOL KAPANIRSA YENİ BİR YOL AÇARIZ”

Biz 24 saat çalışmaya devam ediyoruz. Bu sokakları güzelleştireceğiz, Şehri güzelleştireceğiz. Ali Osman Başkan’ın liderliğinde, Özgür Özel Genel Başkanımızın liderliğinde bu ülkeye de huzuru getireceğiz, bu şehirde de huzuru getireceğiz. Vallahi yol kapanırsa yeni bir yol açarız. Kapıyı dayatırlarsa, tekmeyle kırar gene gireriz! Bizim önümüzde bu saatten sonra Allah’ın izniyle hiç kimse duramaz.

“OMUZ OMUZA, YAN YANA DURACAĞIZ”

Günün sonunda hülasa sonuç: Param var diye güvenme, kayyumla iki dakikada alıyorlar. Parti var diye güvenme, bir çakalın eline iki dakikada gidiyor. En fazla yapacağımız bir şey var, en doğru yapacağımız bir şey var: Halay çeker gibi omuz omuza, yan yana duracağız. Allah’ın izniyle alayını yukarısından aşağıya defedeceğiz. Hep beraber de huzuru bulacağız. Başkanım yolun yolumuzdur. Seninle beraber ölüme gideriz. “