AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Kasım 2023 Pazar - 14:59Güncelleme: 26 Kasım 2023 Pazar - 15:09
AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti, belediye başkan adaylarını belirlemede önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamasını Denizli’de gerçekleştirdi.

AK Parti belediye başkan adayları temayül yoklaması, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Komisyon başkanlığını AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yaptığı temayül yoklamasında; il başkanı, ilçe başkanları, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, belediye meclisi üyeleri, mahalle başkanları ve geçmiş dönem ilçe başkanları oy kullandı.

YENİŞEHİRLİOĞLU: TERCİHLER ANINDA GENEL MERKEZE ULAŞIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, temayül yoklamasıyla ilgili açıklamasında, oylamanın dijital ortamda yapıldığı belirterek, “Kart verilen üye kabine giderek dijital okuyucuya okutuyor, açılan sayfada hangi aday adayının ismini görmek isterse onu işaretliyor. Var olan belediye başkanlarıyla ilgili de kriterler var, onun değerlendirmesini yapıyorlar. Gönder butonuna bastıklarında yaptıkları tercih genel merkeze ulaşıyor” dedi.

GÜNGÖR: HEDEFİMİZ 20’DE 20

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör de temayül yoklamasına katılımın yüksek olduğunu ifade ederek, “Dava bilinciyle, kavgasız, gürültüsüz, hakaretsiz, AK Parti’ye yakışan kardeşlik öyküsü var. Bugün de 31 Mart 2024 seçimlerinde belediye başkanı olacak adaylar için temayül yoklaması yapıyoruz. Denizli’de Cumhur İttifakı olarak hedefimiz 20’de 20. Tüm teşkilatlarımızla bu inancımızı gerçekleştireceğiz. Buna inancım tam” diye konuştu.

“Mevcut belediye başkanları için de oy kullanılıyor mu?” sorusuna Güngör, “Onlar için oy kullanılmıyor, belediye başkanları doğal aday. Mevcut başkanlar için ise anket çalışması var, 4-5 soru soruluyor. İyi, orta, zayıf şeklinde bir karneleri var, bir not veriliyor. Başka aday da soruluyor ve en fazla iki isim daha isteniyor. AK Partili belediye başkanının olmadığı ilçelerde 3 isim isteniyor” yanıtını verdi.

50 ADAY ADAYI VAR

AK Parti’de 31 Mart 2024 seçimleri için 16 ilçe ile Büyükşehir belediye Başkanlığı için 50 aday adayı başvuru yaptı. Sarayköy, Çameli ve Buldan ilçelerinde aday adaylığı başvurusu yapılmadı.