AK Parti’de 11 belediye başkan aday adayı başvuru yaptı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti’de 11 belediye başkan aday...

AK Parti’de 11 belediye başkan aday adayı başvuru yaptı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 15 Kasım 2023 Çarşamba - 19:56Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba - 19:56
AK Parti’de 11 belediye başkan aday adayı başvuru yaptı

Denizli’de, AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı için şu ana kadar 7 ilçede 11 isim başvuruda bulundu. İktidar partisinde aday adaylığı başvuruları için son gün 22 Kasım.

Aday adaylığı sürecini başlatan AK Parti’de hareketli günler yaşanıyor. 9 Kasım’da başlayan ve 17 Kasım’da sona ereceği duyurulan, ancak daha sonra 22 Kasım’a uzatılan aday adaylığı başvuruları devam ediyor.

11 BAŞVURU YAPILDI

Denizli AK Parti’de bugüne kadar 7 ilçede 11 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. Aday adaylarının başvuru yaptığı ilçeler Pamukkale, Acıpayam, Honaz, Bozkurt, Çardak, Babadağ ve Serinhisar oldu.

GÖKBEL, BAŞVURUSUNU YAPTI

Pamukkale İlçe Başkanlığı görevinden aday adaylığı için 17 Ağustos’ta istifa eden Uğur Gökbel, başvurusunu yaptı.

BABADAĞ’DA ADAY BOLLUĞU

Nüfus ve seçmen bakımından Denizli’nin en küçük ilçelerinden olan Babadağ’da aday adayı bolluğu var. Murat Kumral, Uğur Yıldırım, Osman Kocadağ ve Kamil Çalışkan, aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler. İlçe başkanlığından bir süre önce istifa eden Suat Kaçamaz’ın da başvuruda bulunması bekleniyor.

ÇALLI İŞ İNSANI, BOZKURT’TAN ADAY ADAYI OLDU

Çal’ın Bayıralan Mahallesi’nden olan, inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve düğün salonları işletmeciliği yapan Abdullah Deda, Bozkurt’tan belediye başkan aday adayı oldu.

ACIPAYAM’DA 2 BAŞVURU

Acıpayam Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Eskin ile ilçe başkanlığından istifa eden Fikret Gümüş, aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ÇARDAK’TA ESKİ İLÇE BAŞKANI BAŞVURU YAPTI

AK Partili Hüsnü Yılmaz’ın Belediye Başkanı olduğu Çardak’ta, aday adaylığı başvurusunu yapan ilk isim eski ilçe başkanı Nazif Korkmaz oldu. Korkmaz, ağustos ayında aday adaylığı için görevinden istifa etmişti.

HONAZ’DA IŞIK, BAŞVURU YAPTI

Honaz ilçesinde Hayati Işık aday adaylığı başvurusunda bulunurken, eski başkan Turgut Devecioğlu’nun da aday adaylığı konuşuluyor.

SERİNHİSAR’DA KOBAŞ, BAŞVURUDA BULUNDU

Serinhisar’da AK Parti eski İlçe Başkanı Cemal Kobaş, aday adaylığı başvurusunu yaptı.