Kılıçdaroğlu: Bay Kemal değiştirecek, her şey çok güzel olacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu: Bay Kemal değiştirecek, her şey...

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal değiştirecek, her şey çok güzel olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2023 Perşembe - 20:59Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe - 20:59
Kılıçdaroğlu: Bay Kemal değiştirecek, her şey çok güzel olacak

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli mitinginde seçmenleri sandığa gitmeye davet ederek, “Halk gibi yaşayacağım. Bay Kemal değiştirecek. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Bulvarı’nda bir saat gecikmeli başlayan mitingde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte coşkulu bir kalabalığa seslendi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimle ilgili mesajlar veren ve iktidarları döneminde yapılacakları anlatan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

“TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR, BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

*Sıkıntılar yaşıyorsunuz, bizim bu sıkıntıları aşmamız lazım. Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı varsa bunu birlikte gerçekleştireceğiz.

*Geliyoruz, halkın iradesiyle geleceğiz. Baskıyla değil, şiddetle değil, halkın iradesiyle geleceğiz, demokrasi içerisinde geleceği ve demokrasiyle ülkemizi büyüteceğiz.

*Sevgili gençler sandığa gitmeye hazır mısınız? Neden soruyorum biliyor musunuz? 5 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizsiniz. Sizlerin oylarıyla o koltuğa oturduğumda göreceksiniz sizler için nasıl çalıştığımı. Sizler mutlaka ama mutlaka sandığa gidin. Oylarınızı kullanın ve “otoriter yönetimi değiştireceğiz” diyeceksiniz ve değiştireceksiniz.

“STAJ SORUNU ÇÖZÜLECEK, ÇOCUKLAR BESLENECEK”

*Staj sorununu biliyorum, çözeceğiz. O borçlanma hakkını vereceğim, hiç endişe etmeyin. Keşke bütün sorunlar bu kadar kolay olsa.

*Zor işlerimiz var. Evlerde zorluğu yaşayan kadın var. Evladını okula gönderirken beslenme çantasına ne koyacağım diye düşünen kadın var. İş bulamayan evlatları var. Dolayısıyla huzursuzluk bütün aileyi sarmış vaziyette. Sevgili anneler size bir sözüm var. Bundan sonra beslenme çantaları olmayacak. Çocuklarınız okulda suyunu içecek, sütünü içecek, ekranlarıyla beraber yemeğini yiyecek ve evine tok dönecek. Bütün çocuklarımız okullarda güzel beslenecekler, bunun sözünü veriyorum. Sosyal devlet görevini yerine getirmiş olacak.

“SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİ DEVLETTEN”

*Tarlada, bağda, bahçede çalışan kadınlar var. Bütün bu kadınların sosyal güvencesi yok. Belli bir yaşa gelince gelirleri olmuyor. Kırsalda çalışan bütün kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek, yeri zamanı gelince emekli olacak. Bu ülkede hiç kimse aç ve açıkta olmayacak.

*Aile desteği sigortasını getireceğiz. Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Asgari ücret kadar ödenecek olan parayı kadının banka hesabına sosyal devlet yatıracak. Kadın gidecek düzenli gelirini çekecek, ailesinin geçimini sağlayacak. Onun yoksulluğunu sosyal devlet dışında hiç kimse bilmeyecek.

*Hiçbir yoksul ailenin elektriği, doğal gazı, suyu asla kesilmeyecek. Bunlar insan hakkıdır. Bu üç hizmetin hiçbir koşul aranmadan aileye sunulması lazım. Sosyal devlet fakirin, fukaranın yanında durandır. Zenginin yanında duran olsa olsa saray devletidir.

“ÖĞRETMEN MAAŞLARIYLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILACAK”

*Öğretmen, aynı işi yapıyor, aynı süre çalışıyorlar. Birisi 100 lira, birisi 200 lira alıyor, birisi bin lira alıyor. Bu adaletsizlik değil mi? O zaman bunu değiştireceğiz. Kim değiştirecek? Allah nasip ederse Bay Kemal değiştirecek, hiç endişe etmeyin.

“KURBAN BAYRAMI’NDA 15 BİN LİRA EMEKLİNİN HESABINDA OLACAK”

*Emekli kardeşlerim: “2015 tarihinde emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 maaş asgari ücret tutarında ikramiye verilsin” dedim. Önce parayı nereden bulacaksın dediler, vermediler. Israr edince sonunda biner lira para verdiler, seçim yaklaştı biraz artırdılar. Önümüzde Kurban Bayramı var. Emekli aylığını almaya gittiğinde 15 bin lirayı görecek hesabında. Ben bunu söylediğimde diyorlar ki parayı nereden bulacaksın? Sen 5’li çetelere para bulurken var. Ama bu kardeşiniz yandaş için değil, 5’li çeteler için değil, uyuşturucu baronları için değil halk için çalışır. Bütün hizmetlerim sizin için olacak.

“HALK GİBİ YAŞAYACAĞIM”

*Ben sizden birisiyim. Mülk sahibi olmak gibi bir derdim yok. Eskiden neysem şimdi de aynıyım. Mütevazi bir evde oturuyorum. Zaten mutfağımı çoğunuz biliyor. Benim saraylarda oturmak gibi bir alışkanlığım yok. Çok zengin bir aileden de gelmedim. Siz seçerseniz değil saraya değil Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankayasına gideceğim. Halk gibi yaşayacağım, halk gibi.

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VATAN VE BAYRAK”

*Benim milliyetçiliğimi sorgulamaya kalkıyorlar. Siz kimsiniz, milliyetçilik kim? Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki temel kırmızı çizgisi vardır. Bir vatanımız, iki bayrağımız. Nokta... Biz, vatanımız ve bayrağımız için gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluktur bu. Çünkü Kurtuluş Savaşı’nda kurulan bir partiyiz. Biz, avukatların bürolarında dilekçeyle kurulan bir parti değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi, tarihsel kökleri olan bir partidir. Bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten miras olan bir partidir.

*"Beka sorunu" diyorlar zaman zaman. Beka sorunu şu: Ülkenin geleceği. Herhangi bir ülkenin cumhurbaşkanı egemen bir gücün devlet başkanı tarafından “Bak ha beni kızdırma, senin mal varlığını bulurum ve açıklarım” dediğinde eğer sesini çıkaramıyorsa orada bir beka sorunu var demektir. Çünkü onun iradesi teslim alınabilir bir iradedir. Bu bana sorulsaydı ve “senin mal varlığını araştırırım, sesini kes deselerdi” şunu söylerdim: Benim mal varlığımı araştırmazsanız namertsiniz.

*Açık ve net bütün duruşumuzu sergiledik. Sizden isteğim sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, hepimiz sıkıntı içindeyiz.

“100 BİN POLİS, 100 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK”

*100 bin güvenlik görevlisi alacağız ve polis 8 saat görev yapacak, sonra evlerine gidecek.

*Öğretmenlere müjdem var. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyet’in 100.yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız.

*Esnafa bir sözüm var. İktidar olduğumuzda aldığınız krediler faizlerini sileceğiz ve ana parayı yeniden yapılandıracağız. Söz verdik, Esnaf Bakanlığı kuracağız.

*Çiftçi için havza bazlı planlama yapacağız. Kim neyi ekeceğini önceden bilecek, devletin kaça satın alacağını önceden bilecek. Hiç kimsenin zarar etmeyeceği modeli inşa edeceğiz. Formül şu: Maliyet, ne üretiyorsanız buğday, arpa, yulaf, kekik... Maliyet, artı makul kar eşittir taban fiyat.

*Canlı hayvan dışarıdan, et dışarıdan, buğday dışarıdan, arpa dışarıdan, mısır dışarıdan, yem dışarıdan, her şey dışarıdan siz perişan oluyorsunuz. Ekenin, biçenin, alın teri dökenin alnından öpeceğiz ve hakkını teslim edeceğiz.

*Gittiler Sudan’dan arazi kiraladılar. Yahu Allah aşkına insan kendi çiftçisiyle rekabet eder mi? Senin Sudan’da ne işin var?

*Bütçe nasıl yapılır biliyorum. Onlar yandaşa çalıştı, ben vatandaşa çalışacağım. Beni istemeyen iki grup var. Bir 5’li çeteler, iki uyuşturucu baronları. İkisiyle de mücadele edeceğim. Bay Kemal kul hakkı yemez, kul hakkı yedirmez.

“ÜLKEYE HUZUR VE ADALET GELECEK”

*Bir İranlı bilge şunu söyler: Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez. Ben o susuzluğu gidermek için oylarınıza talibim. Bu ülkeye adaleti, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye liyakatı getireceğim.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

*Rahmetli Ecevit şöyle derdi: Ne ezen ne ezilen; insanca hakça bir düzen. Evet, ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğiz. Her şey daha güzel olacak. Vallahi de billahi de her şey çok güzel olacak.