Çobanoğlu: Millet söz değil eylem bekliyor – D20Haber
12.05.2024, Pazar
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çobanoğlu: Millet söz değil eylem bekliyor

Çobanoğlu: Millet söz değil eylem bekliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2017 Perşembe - 15:41Güncelleme: 28 Eylül 2017 Perşembe - 15:41
Çobanoğlu: Millet söz değil eylem bekliyor

Vatan Partisi İl Sekreteri Mehmet Çobanoğlu, Kuzey Irak konusunda milletin hükümetten söz değil eylem beklediğini belirtti. Çobanoğlu, ambargoyla ilgili sözleri nedeniyle Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi de eleştirdi.

Vatan Partisi İl sekreteri Mehmet Çobanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ülke çıkarlarına, kendi hükümetinin politikalarına ve Irak merkezi hükümetinin taleplerine ters düşecek bir açıklamaya imza attığını, ekonomik ambargonun tehlikeli bir söylem olduğunu savunan Zeybekci’nin “Kuzey Irak’ta ticaretle ve gümrük kapıları ile ilgili bir talimat yok” açıklamasıyla hem Türkiye’ye hem de birlikte hareket ettiği komşu ülkelerin aldığı kararlara aykırı bir tutum sergilediğini söyledi.

Türkiye’nin kurşunların havada uçuştuğu, silahların konuştuğu bir bölgede bulunduğunu kaydeden Çobanoğlu, “Bu koşullarda vatan bütünlüğümüzü ve huzuru sağlamak için en belirleyici uygulama devletin yaptırım gücünü kararlı, hızlı ve caydırıcı bir şekilde kullanmaktır. Diplomatik ve ekonomik yaptırımlar yararlı olmakla birlikte sonuç almak için yetersizdir. Türk milleti hükümetten söz değil eylem beklemektedir. Batı Asya'da barış ancak askeri yaptırımlarla sağlanabilir. Her erteleme, her tereddüt, her kararsızlık şu andan itibaren çok ağır bedellerle ödenir” dedi.

Devletin, milletin ve bölge ülkelerinin tüm güçlerini seferber ederek, “İkinci İsrail” projesine karşı birleşmesi gerektiğini ifade eden Çobanoğlu, “Ülkemizi ve komşu ülkeleri bölmeye yönelik referanduma karşı Sayın Zeybekci’nin almış olduğu bu tutumu kınıyoruz. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’yi uyarıyoruz. Sadece piyonlarla değil büyük güçlerle karşı karşıya geldiğimiz açıktır. Verdiğimiz vatan savaşı sürecindeki kararlılığımız kesin olmalıdır. Vatan Savaşını hafife almak, kararsız davranmak düşmana hizmet eder. Devletin ve milletin topyekûn gücünü birleştirerek bu zorlu mücadeleden zaferle çıkacağımızı unutmayınız. Zafer Türk milletinin, Türk ordusunun, Batı Asya devletleri ve milletlerinin olacaktır” diye konuştu.