Çivril’de AK Parti ve CHP karıştı: Vural ve Aslan bağımsız aday oldu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çivril’de AK Parti ve CHP karıştı:...

Çivril’de AK Parti ve CHP karıştı: Vural ve Aslan bağımsız aday oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Şubat 2024 Çarşamba - 15:12Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba - 15:12
Çivril’de AK Parti ve CHP karıştı: Vural ve Aslan bağımsız aday oldu

Denizli’nin Çivril ilçesinde listelerin verilmesinde son gün olan 20 Şubat’ta hızlı bir trafik yaşandı. Mevcut Belediye Başkanı Niyazi Vural, aday gösterilmeyince istifa edip bağımsız aday oldu. CHP’nin adaylığını geri çektiği Kemal Aslan da bağımsız adaylık başvurusu yaptı. CHP’de sıralamayı beğenmeyen meclis üyesi adaylarının da adaylıklarını geri çekeceği öne sürüldü.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçim için siyasi partiler, dün saat 17.00 itibariyle belediye başkan ve belediye meclis üyesi adaylarına ilişkin listeyi seçim kurullarına verdi. Ancak listelerin ortaya çıkmasıyla birlikte huzursuzluklar ile istifalar da peş peşe geldi.

VURAL, AK PARTİ’DEN İSTİFA EDİP BAĞIMSIZ ADAY OLDU

2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Çivril belediye Başkanı seçilen Niyazi Vural, yeniden aday gösterilmedi. AK Parti, Vural’ın selefi Gürcan Güven’i tercih etti. Aday gösterilmemesine bir süre sessiz kalan Vural’ın dün Çivril İlçe Seçim Kuruluna bağımsız adaylık başvurusu yaptığı bildirildi.

CHP’DE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR

CHP Genel Merkezi tarafından adaylığı 11 Ocak’ta açıklanan, seçim çalışmalarını sürdürürken 37 gün aradan sonra adaylığı geri çekilen Kemal Aslan da tepkisini partiden istifa edip, bağımsız aday olarak gösterdi.

İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Koray Eren de görevinden ve partiden istifa ederek CHP’ye katıldı. Ardından da ikinci sıradan belediye meclis üyesi adayı gösterildi.

Halen CHP Çivril Belediye Meclisi Üyesi olan Tunay Yazıcı ise, listenin 13. sırasında yer verilmesine tepki göstererek adaylığını geri çekti.

Listedeki sıralamaya tepki gösteren isimlerin de adaylıklarını geri çekeceği gelen bilgiler arasında.