Kendini böyle tanımladı: Zoraki bağımsız belediye başkan adayı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kendini böyle tanımladı: Zoraki bağımsız belediye...

Kendini böyle tanımladı: Zoraki bağımsız belediye başkan adayı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Şubat 2024 Salı - 13:23Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı - 13:23
Kendini böyle tanımladı: Zoraki bağımsız belediye başkan adayı

Denizli’nin Çivril ilçesinde CHP’den belediye başkan adaylığı açıklanan, ancak daha sonra genel merkez kararıyla adaylığı geri çekilen, bunun üzerine bağımsız aday olan Kemal Aslan, adaylığını geri çekilmesiyle ilgili CHP PM Üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nuri Çavuşoğlu ile il yönetimini suçladı.

Denizli Gazeteciler cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Çivril Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kemal Aslan, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sürecini adayın ön seçim ile belirlenmesini isteyerek başlattığını, ancak kendisi dışındaki adayların bunu istemediğini söyleyen Aslan, PM kararıyla CHP Çivril belediye Başkan Adayı ilan edildiğini, yaklaşık 40 gün sonra adaylığını geri çekildiğini belirtti.

“HAKKANİYETTEN UZAK KARAR VERİLDİ”

Kendisiyle ilgili kararı “hakkaniyetten uzak” olarak nitelendiren Aslan, “Parti genel merkeziyle yaptığım görüşmelerde olumsuz bir yanıt almadığım halde, hakkaniyetten uzak bir şekilde adaylıktan alınınca beraber yol yürüdüğüm arkadaşlarımın da fikriyle yoluma bağımsız aday olarak devam etmeye karar verdik” dedi.

“GOCUNACAK YARAMIZ YOK”

Çivril’de 2009-2014 döneminde belediye başkanlığı yapan Hakkı Aslan üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt veren Aslan, “Babam Hakkı Aslan için az yaptı, çok yaptı denilebilir ama hiç kimse çaldı, çırptı gitti diyemez. Be o alın açıklığıyla karşınızdayım. Gocunacak hiçbir şeyimiz yok. Neyse açıkça, mertçe söylensin. Yarası olan gocunur, bizim yaramız yok” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK SEBEBİ NEYMİŞ, AÇIKLASINLAR”

Aslan, “Bir rahatsızlığınız var mı?” sorusuna da “İddia sahibi iddiasını söylesin, savunma makamı savunmasını öyle yapsın. Dedikodularla siyaset yapmayız. İddiasını sunsun kardeşim. Siz söylentiler üzerine soruyorsunuz. Ben söylenti üzerine siyaset yapmıyorum. Delil lazım bana lazım. Ben gerçek mağdurum. Sağlık sebebi neymiş ya? Sağlık sebebini söylesin, elindeki belgeyi söylesin” karşılığını verdi.

“ADAYLIĞIMIN NEDEN SONLANDIRILDIĞINA ONLAR YANIT VERECEK"

“Adaylığınızı neden sonlardılar” sorusunu da yanıtlayan Aslan, “Valla onu iddia makamı söyleyecek. Bana gelen bir yazı yok. İlden ilçeye 17.02.2024 tarihinde gelen yazı: Genel merkezimizin aldığı karar gereğince daha önce adaylığı belirlenmiş olan Kemal Aslan’ın adaylığı geri çekilmiştir. Gönderen kişinin ismi CHP Denizli İl Sekreteri Melike Solmaz Coşkun. Bu yazı 100 yıllık bir partiye yakışıyor mu buna karar verin” diye konuştu.

YAPACAKLARINI DA AÇIKLADI

Seçildiğinde yapacaklarıyla ilgili projelerini de açıklayan Aslan, şunları kaydetti:

- Kuru elma denilince Çivril akla gelecek. Kuru şeftali denilince akla Çivril gelecek. Çiftçilerimiz için ekonomik fiyatlarla gübre yem temini için girişimlerde bulanacağım. Fason yem üreteceğim ben.

- Küfi Çayı’nın önüne yapılan setlerden dolayı Işıklı Gölü’nde su azaldı. Bu sorun için de hukuki siyasi ve toplumsal bir mücadele başlatacağız.

- Kadınlarımızın küçük çaplı işletmelerini destekleyeceğiz. Ev hanımlarına yönelik kurslar açıp meslek
edinmelerini sağlayacağız. Kadın sığınma evi açacağız.

- Öğrencilerimize yönelik eğitsel kurslar düzenleyeceğiz.

- Gençlerimizin gündelik hayatta daha uygun eğlenip zaman geçirebileceği mekanlar oluşturacağız.

- Doğamızı koruyarak Çivril’in doğal ve tarihi yerlerinin tanıtımına öncelik vereceğiz.

- Cumhuriyet ve 23 Nisan parkları yapacağız