CHP’nin Denizli Büyükşehir ve Pamukkale belediye başkan adayları açıklandı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’nin Denizli Büyükşehir ve Pamukkale belediye...

CHP’nin Denizli Büyükşehir ve Pamukkale belediye başkan adayları açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ocak 2024 Cumartesi - 07:40Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi - 07:40
CHP’nin Denizli Büyükşehir ve Pamukkale belediye başkan adayları açıklandı

CHP, dün yapılan Parti Meclisi toplantısının ardından Denizli Büyükşehir ile birlikte 4 ilçe belediyesinde daha başkan adaylarını açıkladı. Denizli Büyükşehir adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale adayı Ali Rıza Ertemür oldu. Böylece CHP’nin Büyükşehirin yanı sıra 16 ilçede belediye başkan adayları belirlendi.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında toplandı. Gece yarısına doğru sonuçlanan toplantının ardından Denizli ile birlikte 8 büyükşehir, 13 il, 188 ilçe ve beldenin belediye başkan adayları açıklandı.

BÜYÜKŞEHİRDE ÇAVUŞOĞLU, PAMUKKALE’DE ERTEMÜR

Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı beklenildiği gibi, Parti Meclisi Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu’nun ismi, toplantıdan bir gün önce il ve 19 ilçe başkanının ortak adayı olarak Parti Meclisi’ne bildirilmişti.

Parti Meclisi, Pamukkale’de ise eski milletvekili Ali Rıza Ertemür’ü aday gösterdi. Ertemür, adaylık başvurusunda bulunmamış, ancak ismi Pamukkale için hep konuşulmuştu.

Pamukkale’de Ali Kurt, Arda Arpacı, İlhan Özcan, Gökhan Çankır ve Şükrü Sezen, aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

BULDAN, ÇAMELİ VE GÜNEY ADAYLARI DA AÇIKLANDI

Parti Meclisi kararıyla CHP’nin Buldan Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Orpak, Çameli’de Belediye Başkan Adayı İrfan Özcan ve Güney Belediye Başkan Adayı Mahmut Toprakçı oldu.

AÇIKLANMAYAN İLÇELER

CHP’nin Denizli’de belediye başkan adaylarını açıklamadı 3 ilçe kaldı. Bunlar Babadağ, Çardak ve Tavas. Babadağ’da halen CHP’li Ali Atlı belediye başkanı olarak görev yapıyor.

DAHA ÖNCE AÇIKLANAN İLÇELER

CHP’de Merkezefendi’de Şeniz Doğan, Acıpayam'da Levent Yıldırım, Baklan'da Nail Şaşmaz, Bekilli'de Önder Demir, Beyağaç'ta Hüseyin Erol, Bozkurt'ta Birsen Çelik, Çal Ahmet Hakan, Çivril Kemal Aslan, Honaz Yüksel Kepenek, Kale Erkan Hayla, Sarayköy Mehmet Salih Konya ve Serinhisar Osman Kılıç’ın adaylıkları daha önce açıklanmıştı.