CHP’li Sancar: İttifakta çatlak yok – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’li Sancar: İttifakta çatlak yok

CHP’li Sancar: İttifakta çatlak yok

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2019 Perşembe - 17:47Güncelleme: 10 Ocak 2019 Perşembe - 17:49
CHP’li Sancar: İttifakta çatlak yok

CHP Milletvekili Teoman Sancar, İYİ parti ile Denizli’deki ittifakta bir sorun olmadığını, bir çatlağın söz konusu olmadığını savundu. Pamukkale konusuna da değinen Sancar, “Pamukkale’deki meselede şudur: Görüşmeler daha bitmediğinden dolayı herkeste ‘acaba bu ilçe olur mu? Bu ilçe olmaz mı bu il gelir mi?’ gibi bir beklenti var” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Teoman Sancar ve ittifakın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Medya mensuplarının gününü kutlayan iki siyasetçi, ittifaka ilişkin soruları da yanıtladı.

CHP ile İYİ Parti arasında krize yol açtığı iddia edilen Pamukkale konusu ve diğer gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan Sancar, “İttifakta çatlak yok” dedi. İşte satır başları ile Sancar’ın sözleri:

“HER PARTİ ADAY AÇIKLAMA HAKKINA SAHİPTİR”

Bizler bu partinin yöneticileriyiz, bizim hissi davranma şansımız yok ama partililerimizin hissiyatına da ben hak veririm, Neden bu diyemeyiz. Ben CHP milletvekiliyim, istemem ilin başka partiye verilmesini. İYİ Parti milletvekili de İYİ Parti dışında bir partiye verilsin istemez. Ama Cumhuriyet dengeleri adı altında, tek adamlık vesayetine karşı bir mücadele yapacaksak bizim güçlerimizi birleştirme gibi bir aritmetik mecburiyetimiz var. Bu aritmetik mecburiyet birlikteliğe dönüşürse bir enerji ve sinerji yaratır. Sen-ben durumuna gelirsek yine o tek adamlık rejimini memnun ederiz. İl başkanımız mesajında bir nezaketsizlikten söz etti ama değildi. Şöyle: bu nezaketsizlik adına beklentisi İYİ Parti İl Başkanı’nın kendisiyle görüşmesiydi. İYİ Parti de aday açıklama hakkına sahiptir. İttifak adayları diye bir beyanda bulunmadılar. Dediler ki, bizim adaylarımız bunlar.

“MERSİN MODELİNE BAKILMALI”

Bir Mersin modeli var. O modelde ittifak yok mu? Yok… Herkes kendi adayını çıkarıyor. Burada da bazı ilçelerde olabilir. Ben bu konuya öyle bakıyorum. Biz bir mücadele içindeyiz. Ülkenin büyük tablosuna bakmak zorundayız 1 Nisan günü kaç belediyenin CHP ve İYİ Parti’de olduğuna bakmak zorundayız.

“PAMUKKALE’DEKİ MESELE…”

Pamukkale’deki meselede şudur: Görüşmeler daha bitmediğinden dolayı herkeste ‘acaba bu ilçe olur mu? Bu ilçe olmaz mı bu il gelir mi?’ gibi bir beklenti var. Ama farklı meseleyi söyleyeyim. Biz 9 ilçede PM kararıyla adaylarımızı açıkladık. Adaylarımız geziyor. Bir ilçemizde inşallah cumartesi günü bir ilçemizin açılışını yapacağız. Gel-gitler meselesinde değiliz. Tabi ki Kale’de, Beyağaç’ta, Çameli’de, bizim de aday açıklamadığımız bölgelerde İYİ Parti’nin aday açıklaması doğaldır. Ama ittifak diye bir beyan olmadığı için, ben onu benim adıma açıklama yapmış olarak kabul etmem. Sizin adınıza bir açıklama yapılırsa bu işin içine girmek zorunda kalırsınız. İYİ Parti ‘Benim buralardaki adaylarım bunlardır’ dedi.

“HERKES YERİNDE DURURSA İLERLEYEMEYİZ”

İki aday arkadaşımızla ilgili bir irtibat eksikliği olmuş. Ama Baklan’daki aday adayımız şu anda İYİ Parti’den başvurarak adaylığını açıkladı. Bir ittifaktan, işbirliğinden bahsediyoruz. Devamlı ben yerimde durayım, sen yerimde durayım denilirse bir çay kaşığı kadar ilerleyemeyiz.

“GÖRÜŞMELERİN UZAMASI HASSASİYETLERİN TARTIŞILMASINDAN”

İttifak kurmamızın sebebi bize oy veren 186 bin kardeşimizi, İYİ Parti’ye oy veren 111 bin kardeşimizi özgürlük ve bağımsızlık çatısı altında birleştirmek itiyoruz. Bizim arzumuz isteğimiz bu. Bu yüzden bu dönemde tek seslilik sağlıklıdır. Bu görüşmelerin uzamasının sebebi belli hassasiyetlerin iyice tartışılmasıdır. Hangi ilçede kiminle seçimin kazanılacağıdır. Biz buradan yola çıkarak diyoruz ki: Bu görüşmeler tamamlanmadan soru işaretleri elbette olur, serzenişler olur ama benim partilim ve İYİ Partili arkadaşlarımız inanıyorum ki ilçesinde CHP’ye, ilinde Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sayın Ümit Bahtiyar’a oyunu vereceklerdir. Görüşmelerin uzamasından dolayı ortada bir heyecan vardır Onun dışında anlaşamadığımız, uzlaşamadığımız bir şey kok. Bu bir kooperatifte parselasyon çalışması değil.. Orası senin, burası benim değil. Bu bir millet ve memleket meselesi.

“SİNERJİYİ BOZMAK İSTEMİYORUZ”

Biz ittifaktan önce PM’de adaylarımızı açıkladık. Ardından ittifak oluştu. Aynı fikir birliğinde, aynı çatı altında bir iradeyi temsil ettiğimiz için Sayın Ümit Bahtiyar’ın da bir serzenişi olmadı. Benim de bir serzeniş lüksüm olmadı, olamaz. Eğer dava millet ve memleketse, bir ülkede özgürlük ve bağımsızlık adına seçim çalışmasındayım diyorsanız; Sarayköy senindi, Güney benimdi diyemeyiz. Tekrar söylüyorum. CHP’nin geleneği vardır, göreneği vardır. İYİ Parti’nin bizden şu ilçede adaylarınızı çekin diye bir talebi olmadı. Bu sinerjiyi bozmak istemiyoruz. O da ne isteri? Ben burada seçimi kazanayım, Denizli’ye hizmet edeyim ister. Bu amaçla yola çıkıyorsan bir lükse sahip değilsin. Belediye başkanlığında, meclis üyeliğinde çekişme içinde değiliz. Öyle anlaşılmış olabilir. Kesinlikle böyle bir şey yok. Aksine bu ittifak karşımızdaki MHP-AKP ittifakından daha ılıman, daha samimi, daha fedakar gelişmektedir.

14 İLÇEDE SEÇİMİ KAZANMA İDDİASI

CHP’liler devrimcidir, davasına inanır ve neden olduğunu sorgular. Bunun sorgulanmasından daha doğal bir şey de yok. Ama buna rağmen de hiçbir partilimiz ‘ben bu ittifakta yokum, bu ittifaka karşıyım’ dememiştir. Sadece Denizli neden oldu demiştir. Bunu demesi doğaldır. Geri çekilmek veya ileri çekilmek adına yapılacak her eylem motivasyonu bozmaktan başka bir şey olmaz. Ümit Bahtiyar bizim adayımızdır. Bu saatten sora ‘Ümit Bey olmaz Mehmet Bey olur’ diyebilir miyiz? Biz bu şansı kimseye vermek istemiyoruz. Biz bu ittifakın Denizli’de çok şeyler başaracağına, en az 14 ilçede imzasını atacağına, Büyükşehir’de de 1 Nisan sabahı Sayın Ümit Bahtiyar’ın başkanlığında bir Denizli’ye uyanacağız. Kazanmak üzere yola çıkıyoruz.

“SON GÖRÜŞMELER ADAYLARIN BELİRLENMEDİĞİ İLÇELER İÇİN”

Herkes kendi adayıyla mı katılacak? Kesinlikle öyle bir şey yok. Bizim birçok ilçemizde adaylarımıza anlayış göstermişlerdir, desteklemişlerdir. Örneğin Güney’de aday çıkarmamışlardır, Sarayköy’de aday çıkarmamışlardır. Merkezefendi’de aday çıkarmamışlardır Son görüşülmekte olan ilçeler nerelerdir? Adayın daha belirlenmediği, adayını sizin de bizim de öğrenmediğimiz ilçeler var daha.

Pamukkale’nin kafaları karıştırma meselesiyle ilgili şu var: İki büyük ilçeden birisi olduğu için, görüşmeler esnasında Pamukkale mi Merkezefendi mi birisi bizde olsun anlamında söylemler olmuştur. Ama bizim amacımız nedir seçimi kazanmaktır. Benim Sayın Bahtiyar’a da oy vermek üzere, CHP’ye oy vermek üzere sandığa götürmek arzusunda olduğum ve o hevesle kendilerinden ricada bulunduğum seçmenlerimiz var. Seçmenlerimiz ne yapacaklar? İlçede CHP’ye oy kullanacak, Büyükşehir’de İYİ Parti’ye oy kullanacak. Bunda anlaşılmayacak ne var? İttifakın özü bu.

Meclis üyelikleri görüşmelerin Son maddesi. Onda da cumartesi gününden sonra kara verilecek. Neden? Her bölgenin bir hassasiyeti var. İki liste de olabilir, tek liste de olabilir. İttifakta çatlak yok. Çünkü izim ittifakımızda sen-ben yok, millet ve memleket var.”

BAHTİYAR: DENİZLİ’Yİ BİRLİKTE YÖNETMEYE TALİBİZ

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ise , “Biz Büyükşehir Belediye Başkanlığına talibiz. Denizli’yi her görüşten insanlarla birlikte yönetmeye talibiz. Gönlümüz, ellerimiz, kucağımız herkese açık. Buna AKP’li seçmen de dahil, MHP’li seçmen de dahil” diye konuştu.