CHP’de adaylar Çankır ve Özcan’dan anket tepkisi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’de adaylar Çankır ve Özcan’dan anket...

CHP’de adaylar Çankır ve Özcan’dan anket tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Aralık 2023 Pazartesi - 12:30Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi - 12:30
CHP’de adaylar Çankır ve Özcan’dan anket tepkisi

CHP’de kongrelerde “ön seçim” sözü verilmesine karşın, çalışmanın “anket” ile aday tespitine dönüşmesi tepki çekti. CHP Pamukkale Belediyesi başkan aday adayları Gökhan Çankır ve İlhan Özcan, telefon anketinden vazgeçilmesi, temayül yoklaması yapılması çağrısında bulundu.

Gökhan Çankır ve İlhan Özcan, ortak açıklamalarında, Pamukkale ilçesine hizmet etmek, problemlere çözüm getirmek, çiftçiyi kalkındırmak, işçinin, emekçinin sırtındaki yükü hafifletmek, öğrencilerin sorunlarına çözüm olmak, Pamukkale'ye derman olmak için aday adaylığı başvuru yaptıklarını belirtti.

Açıklamada, CHP’nin her alanda demokrasiyi hedefleyen bir parti olduğu, kongreler ve kurultay sürecinde parti içi demokrasi ile adayların ön seçimle belirlenmesinin ana tema olarak seslendirildiği anımsatılarak, şöyle denildi:

“Fakat gelinen süreçte Pamukkale'de ön seçimin, temayülün adı bile okunmuyor. Örgütün ve tabanın iradesinin beyanı olan bu uygulamalar yerine aday belirleme sürecinde şüphe ve küskünlüklere yol açan, telefon üzerinden anket uygulaması tercih ediliyor. Bizler, ilçe başkanımız ve yöneticilerimiz temayül uygulamasından yana olmuşken, üzülerek öğreniyoruz ki telefon üzerinden anket uygulaması başlatılmıştır.

Resmi olarak başvuru yapan 5 aday adayından Gökhan Çankır, İlhan Özcan ve Şükrü Sezen'in isimleri listeden çıkarılarak bir anket yapıldığını, bizim isimlerimizin sorulmadığını üzülerek öğrendik ve belgelendirdik.

Bu yanlış yöntemden bir an önce dönülmesi gerekmektedir. Meşruiyetini tamamen yitirmiş olan bu yöntem, tabanın iradesini hiçe saymaktır. Hele ki resmi başvuru yapmış olan aday adaylarının isimlerinin çıkarılması Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne, sosyal demokrasiye ve umudunu Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağlamış olan tüm Pamukkaleli vatandaşlarımızda ve partililerimizde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu yanlış yöntemi dayatanlar, kafalarına göre aday belirleme çabasında olanlar örgütte, tabanda ve seçmende büyük kırgınlıklar yaratacaklarını ve partimize zarar verdiklerini görmek zorundadırlar. Çünkü, Cumhuriyet Halk Partisi kişilerin değil halkın partisidir.

Gelinen bu noktada görüyoruz ki kongrelerde örgütün gücü, ön seçim, sandık nidaları bir tarafa bırakılmıştır. Sahada çalışan örgüt, cefa çeken örgüttür, örgütün sesi de dinlenmelidir.

Bizler, Pamukkale'yi 31 Mart günü Cumhuriyet Halk Partisi'nin derman belediyecilik anlayışı ile tanıştırma inancı ve umuduyla resmi olarak belediye başkan aday adaylığına başvuru yaptık. Geçerliliğini ve inandırıcılığını kaybetmiş, örgütün sesini değil kişilerin çıkarlarını gözeten telefon üzerinden anket çalışması ile aday belirleme yönteminin partimize daha fazla zarar vermeden bir an önce durdurulmasını ve bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Aday belirleme süreci için en doğru olan yöntemin, yani sonucuna uyulacak temayül yönteminin ivedilikle yapılmasını ve Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale örgütünün iradesine saygı duyulmasını talep ediyoruz. Kazanan kişiler değil, Cumhuriyet Halk Partisi olsun. Kazanan Pamukkale olsun.”