CHP’li Arpacı’dan Örki’ye eleştiriler – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP’li Arpacı’dan Örki’ye eleştiriler

CHP’li Arpacı’dan Örki’ye eleştiriler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Aralık 2023 Perşembe - 19:36Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe - 20:04
CHP’li Arpacı’dan Örki’ye eleştiriler

CHP Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Arda Arpacı, Pamukkale’nin hizmet yoksunu ve en borçlu belediye olduğunu belirtti.

CHP’li Arda Arpacı, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, geliri artan, pastayı büyüten, bunu hakça bölüşen, hakkın verildiği adaletin oluştuğu yerde özgürleşen, fikirlerini açıkça ifade eden insanlarla mutlu olduğu bir Pamukkale için yola çıktığını söyledi.

Pamukkale Belediyesinin borçlarına dikkati çeken Arpacı, “Borcu 650 milyon TL’dir. Bunun 480 milyon TL’si kredi ve faiz borcudur. 2024 yılı bütçesi 1 milyar 650 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu bütçede gelir gider dengesini sağlamak için 325 milyon TL borçlanma kalemi vardır. Bu şu demektir: Pamukkale Belediyesi 2024 yılında 325 milyon TL daha borçlanacaktır. Üstyapı yatırımları için borçlanma talebi fazla olmakla birlikte belediyenin cari ödemeler için aldığı borçlarla birlikte belediyenin toplam borcu seçimlere kadar 700 belki 800 milyon TL’nin çok üzerine çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Gürlesin’in belediye başkanlığı döneminde 2017 yılında 33 milyon TL’ye ihale edilen Bağbaşı Kültür Merkezi’nin bir türlü bitirilemediğini anımsatan Arpacı, “Kültür Merkezi için mevcut Belediye Başkanı Avni Örki’de bir çalışma yapmamıştır. 150 milyon TL destek ile tamamlanması karşılığında Kültür Merkezi’ni Gençlik Spor Bakanlığı’na devretmiş, ismi Bağbaşı Gençlik Merkezi olmuştur. Az paraya tamamlanacak Kültür Merkezi çok büyük maliyete tamamlanmak durumunda kalmıştır” dedi.

Merkezi yönetimin desteğine rağmen borcun attığını söyleyen Arpacı, “Merkezi yönetimin yerel yönetime uyguladığı avantaj ve yardım CHP’li belediyelerimize sağlanmamaktadır. Bu avantaja rağmen Pamukkale Belediyesi hizmet yoksunu ve en borçlu belediyeler sıralamasında önlerdedir” diye konuştu.

Arpacı, Pamukkale Belediyesinin yönetilemeyen mali ve idari yapısı için kısa, orta ve uzun vadeli projeksiyon hazırlanacağını, sorunların çözümü için “Ortak Akıl Merkezi” kurulacağını, ilçede tarım, hayvancılık, tarih, kültür, inanç turizmi ve sporun bütünsel şekilde ele alınarak Pamukkale ve Karahayıt merkezli turizm destinasyonu oluşturulmasına yönelik projeler hazırlanacağını, tarım ve hayvancılık alanında gübreden yeme, teknik hizmetlerden enerjiye her türlü desteği vereceklerini, üretim envanteriyle üretimden tüketime entegrasyonu sağlayacak organize teknolojik çiftlikler kurulacağını, üretici pazarları ile tüketicinin gıdaya daha uygun fiyatlarla direkt ulaşmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi