CHP İl Başkanı Horzum: Bu örgüt soğan başı değil – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP İl Başkanı Horzum: Bu örgüt...

CHP İl Başkanı Horzum: Bu örgüt soğan başı değil

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2023 Pazar - 18:43Güncelleme: 24 Eylül 2023 Pazar - 18:44
CHP İl Başkanı Horzum: Bu örgüt soğan başı değil

CHP Denizli İl Başkanlığına yeniden seçilen Ali Osman Horzum, kongre konuşmasında, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu, genel merkez yönetimini ve Denizli milletvekillerini sert sözlerle eleştirerek, "Hiç kimse örgütün üzerinde değildir, bu örgüt soğan başı değil" ifadelerini kullandı.

CHP Merkezefendi İlçe Kongresi’nde "Bizi maraba bildiniz, biz maraba değiliz" sözleriyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren il başkanı Ali Osman Horzum, eleştirilerini il kongresinde de sürdürdü. Eleştiri oklarını Kılıçdaroğlu’na, genel merkez yönetimine ve Denizli milletvekillerine yönelten Horzum, belediye başkanı adaylarının ön seçimle belirleneceğini söyledi.

"BELEDİYE BAŞKANLARINI BELİRLEMEK ÖRGÜTÜN HAKKI"

Horzum, "Pamukkale'nin, Çal'ın, Çivril'in, Beyağaç'ın ya da diğer ilçelerin belediye başkan adaylarını, meclis üyelerini belirlemek o ilçedeki örgütün hakkıdır. Adayları belirlemek hiç kimse kusura bakmasın ne il başkanının, ne de genel merkezin hakkı değildir" dedi.

"Boş yapma" sözlerine de yanıt veren Horzum, "Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin teveccühünü almış hiçbir arkadaşım bugüne kadar boş yapmadı, bundan sonra da boş yapmayacağız" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"LİSTE DEĞİŞTİREN ELİ KIRMAK BU ÖRGÜTÜN GÖREVİDİR"

"Boş yapmak nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Boş yapmak 19 tane ilçe örgütünü, il başkanını, gençlik kollarını, kadın kollarını yok sayıp milletvekili listesi hazırlamaktır. Boş yapmak, 36 ay görev yapan il yönetimine 'görevden alma' tehditleri savurmaktır. 'Horzum seçilirse seçilsin, 40'ı çıkmadan görevden aldırtacağım' demektir. İlçe örgütlerimizle beraber hazırladığımız listeyi orada değiştirip 'bu listeyi vereceksin' demektir. Bu dönem o eli, değiştiren eli kırmak 19 ilçe başkanıyla birlikte bu ilin görevidir. Örgütünüze sırtınızı dönüp üvey evlatları baş tacı yapmaktır."

"KURULTAYIN DENİZLİ DELEGELERİ ‘DEĞİŞİM’ DİYECEK"

Kaybedilen seçimin ardından yaslanacak bir omuz bulamadıklarını söyleyen Horzum, "Üç tane milletvekilimiz vardı. Örgüt kültürü almamış, örgütün tozunu yutmamış, örgütle beraber broşür asmamış, örgütle beraber bayrak taşımamış, sokak sokak gezmemiş, tepesinden güneş geçmemis, çamur görmemiş karşı mahallenin çocuklarını getirip tepemize koydular. Bu devran değişecek. Genel başkan değişikliği değişimin bir parçasıdır ama bizim istediğimiz değişiklik fikirsel, sistemsel ve yapısal değişikliktir. Genel merkez örgüte sırtını değil yüzünü dönerse Cumhuriyet Halk Partisi işte o zaman şaha kalkar. Onun için CHP'nin Denizli'den gidecek delegeleri 'değişim' diyecektir" ifadelerini kullandı.

ARPACI’YA "GENEL MERKEZİN VEKİLİ" DEDİ

Milletvekili Şeref Arpacı’ya "genel merkezin vekili" diyen Horzum, seçilmiş hiçbir milletvekilinin, belediye başkanının örgütün bir parçası olduğunu ama hiç kimsenin de örgütün üzerinde olamayacağını kaydeden Horzum, şöyle devam etti:

"İstediğiniz kadar kırmızı plakalı arabaya binin; bu örgütün emrinde olacaksınız, üzerinde değil. Milletvekillerimiz var, üç tane seçtik. Üçüncü sıra adayımız kontenjandan geldi ve hemen ayrıldı. İkinci sıra adayımız, kendisi burada. Kimliğiyle, kişiliğiyle ilgili bir sıkıntım yok. Ama sistemle sıkıntı var, sisteme karşıyım. Neden mi karşıyım? Adı milletvekili... Millet seçmedi, seçtirildi. bana sorarsanız genel merkez vekili. Buna karşıyım, buna karşıyım. Örgüte kulaklarını ve gözlerini kapatmayan bir genel merkez istiyorum. Fabrika ayarlarına, şu 6 ok'a dönün yeter."

"DENİZLİ’YE GELİRKEN DE ÇIKARKEN DE BİLGİ VERECEKSİNİZ"

Tek adaylığın omuzlarına ağır bir yüklediğini belirten Horzum, "Yarından itibaren herkesle kucaklaşacağım. Selam vermediğim bir Allah'ın kulu yok ama bana vermeyenler var, onların da selamını alacağım. Şehrimize yeni vali geldi, emniyet müdürü geldi, vekillerimizle ziyaret edelim istedim. İl sekreterim 5 dakika sonra geri döndü ‘Başkanım milletvekillerimiz ziyaret etmişler’ dedi. Haydaaaa... Bu örgüt soğan başı değil. Denizli’ye gelirken de, çıkarken de, Denizli’deki faaliyetlerinizle ilgili bu örgüte bilgi vereceksiniz. Bu kavga bitecek. Yerel seçimler öncesinde Denizli’de birliği ve beraberliği bu kadrolarla göstereceğiz. 19 ilçenin 19’una da, Büyükşehire de talibiz. Kazanmanın şartı da önce örgüte, sonra bu halka umut ve güven vermektir" diye konuştu.

"MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SIRÇA SARAYDA YAPILIYOR"

Milletvekili listelerinin genel merkezce belirlenmesine yönelik eleştirilerini sürdüren Horzum, "624 mahallemizde delege seçimleri yapıldı. Ardından ilçe kongreleri yapıldı. Yahu iki kişinin üye olduğu mahalleye sandık koyuyoruz, ilçe kongrelerinde sandık koyuyoruz, il kongresinde sandık koyuyoruz. Milletvekili seçimi konforlarından vazgeçmeden sırça sarayda... Ben buna karşıyım. Bir arkadaşımız sordu ‘Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları adayların hazır mı’ diye. Vallaha da billaha da hazır değil. Yahu il başkanı kimdir tek başına liste hazırlayacak? Biz nasıl bir parti olduk?" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA TEK ADAMLIK ELEŞTİRİSİ

Seçimlerde tek adamlığı eleştirdiklerini, ancak tek adamlık yapısının CHP’de de olduğunu söyleyen Horzum, sözlerini şöyle tamamladı:

"14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde en çok neyi eleştirdik? Tek adamlığı... Seçim bitti, dönüp baktığımızda neyi gördük, bu da özeleştirimiz olsun. En büyük tek adamlığı biz yaratmışız biz. Örgütü tek adamın emrine vermişiz. Karşı çıktığım sistem budur. Bu partide disiplin işleyecek. Babamın kızı da olsa yanlışında disipline verilecek. Bu partide insanlar birbirine saygı duymayı öğrenecek. Buradan söz veriyorum. Her kim partinin huzurunu bozarsa, her kim sosyal medyada, gazetede, köşesinde benim partime laf atıyorsa cezasını çekecek. Ha nikahını ayır, geç karşı partiye istediğini yaz.

Bizden giderken zehir zemberek sözler edip de karşı partiye, karşı mahalleye geçenler var ya; bu arkadaşlar geriye dönmek isterlerse, Sayın Genel Başkan ile görüştüm, söz verdi, iki aydır sözünü tutuyor, MYK’dan geçmiyor. Gelecekler önce ilçe örgütünde, sonra il örgütünde, sonra basında özrünü dileyip öyle üye olacaklar. Bu parti 100 yıllık, hiç kimsenin oyuncağı olamaz."