Kılıçdaroğlu’ndan 3.sıra adayı Gelecek Partili Ün hakkında açıklama – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kılıçdaroğlu’ndan 3.sıra adayı Gelecek Partili Ün...

Kılıçdaroğlu’ndan 3.sıra adayı Gelecek Partili Ün hakkında açıklama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2023 Çarşamba - 13:29Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba - 13:30
Kılıçdaroğlu’ndan 3.sıra adayı Gelecek Partili Ün hakkında açıklama

CHP’nin Denizli listesinde 3. sıra milletvekili adayı olarak yer alan Gelecek Partili Selma Silkin Ün ile ilgili farklı değerlendirme ve yorumlar yapılırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Gelecek Partisi’nin kültür ve sanat politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selma Silkin Ün, Millet İttifakı protokolü gereği Denizli’den aday gösterildi. Listelerin açıklanmasının ardından Ün’ün geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğünü yapması ve sosyal medya paylaşımları gündeme getirildi.

Kılıçdaroğlu, Çanakkale ziyaretinde gazetecilerin Ün ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in adaylıklarına ilişkin sorularını yanıtladı. Halk TV’den Dilan Alp’in haberine göre, Kılıçdaroğlu, her iki isimle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“ 5 parti bir parti logosu altında seçime giriyor. Dolayısıyla herkes sanki CHP’liler giriyor, ‘o CHP’li değil, nasıl bizim listede yer alır’ diye bir şey var. Eski alışkanlıklardan kurtulamayan bir atmosfer var. Zaman içinde olacak yani… Bugün geldiler mesela sahnede İyi Parti adayı Gelecek Partisi adayı, CHP’li milletvekili adayı hep beraber bir arada durduk. Zaman içinde taşlar yerine oturacak diye düşünüyorum.

Diğer yerlerde de benzer tartışmalar var… Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı bizim partililer de var Saadetli var, Devalı var Gelecek Partili var, Demokrat Partili var, İYİ Partili var… Dolayısıyla bunlar artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi.

Biz onların içişlerine karışamayız. O zaman çok büyük sıkıntı çıkar. Onlar bizim içişlerimize karışamazlar, biz onların iç işlerine karışamayız. Onlar ayrı partiler, biz ayrı partiyiz. Onlar kendi adaylarını seçerler, biz kendi adaylarımızı seçeriz. Dolayısıyla birbirimizin alanına girip oraya yönelik üstü örtülü veya açık eleştiri yaparsak doğru olmaz. Biz olduğu gibi kabul ederiz.”