CHP seçimle ilgili 3 görevli hakkında suç duyurusunda bulundu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP seçimle ilgili 3 görevli hakkında...

CHP seçimle ilgili 3 görevli hakkında suç duyurusunda bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mayıs 2023 Perşembe - 17:28Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe - 17:32
CHP seçimle ilgili 3 görevli hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 14 mayıs seçimlerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla biri sandık kurulu başkanı olmak üzere üç görevli hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

CHP Denizli İl Başkanlığı, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde usulsüzlük yaptıkları iddiası ile üç kamu personeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Haklarında suç duyurusunda bulunulanlardan birisinin sandık kurulu başkanı, birisinin polis memuru ve birinin de belediye personeli olduğu belirtildi.

“TARAFGİR DAVRANDI”

Denizli Adlisine giderek suç duyurusunda bulunan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, yaptığı açıklamada, “Üç ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduk. Maalesef suç duyurusunda bulunduğumuz kişiler kamu görevlileri. Hürriyet Ortaokulunda görev yapan sandık başkanı hakkında 7 ayrı tutanak tutuldu. Bu kadar işgüzarlık, bu kadar yandaşlık, bu kadar tarafgirlik olamaz. Sandık başkanlarının asli görevi atılan oyların tarafsızlığıdır ve milletin hür iradesinin sandığa yansımasını sağlamaktır. Ama iktidar partisinin bir çalışanı gibi gidip başkalarının yerine oy kullanmaktan tutun, iktidar partisinin müşahidini yemin ettirmeden oraya oturtmuş sandık görevlisi atamasına kadar yetkisi olmadığı konularda o kadar çok çalıştı ki kendisinden şikâyetçi olduk” dedi.

“O GECE ÇOK UĞRAŞ VERDİK”

Yaşadıkları olumsuzluklara aktaran Horzum “Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’na gidip bu görevlinin bir an önce sandık başkanlığı görevinden alınmasını ve 28 Mayıs’ta görev yapmamasını sağlayacağız. Aynı şekilde bu okulda kamu görevlisi polis arkadaşımız, oy kullanamaz ibaresine rağmen o sandıkta oy kullanmıştır. Sandıklar açılıp sayımlar yapıldıktan sonra oy çuvallarını ilçe seçim kuruluna teslimlerinde görevlileri almayıp çuvalları alıp biz götüreceğiz deme cesaretini göstermişlerdir. Bu tamamen hukuksuzdur. O gece bir çok uğraşlar verdik. Emniyet müdürü ile görüştük ve olması gerekeni sağladık” diye konuştu.

“ENGELLİ YERİNE OY KULLANDI”

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hasta bakım hizmetleri biriminde görevli bir şoförün sandığa taşıdığı yaşlı ve engelliler yerine oy kullandığını öne süren Horzum, “Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulunda, Büyükşehir Belediyesine ait yaşlı bakım hizmetinde kullanılan bir araç, hastalarımızı, engelli arkadaşlarımızı buraya taşıdılar. Oy kullanmalarına, iradelerinin sandığa yansımasını sağladılar. Bu arkadaş getirdiği o hasta insanların, o hakikaten engelli vatandaşlarımızın yerine defalarca sandığa girerek, onların elinden alarak mühre kendisi oy basmıştır. Bir vatandaşımız ağlaya ağlaya anlattı. Kendi hür iradesinin dışında oy kullanılmıştır. Tek amacım vardı o da Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermekti. Bu şoför benim elimden mührü aldı gitti Recep Tayyip Erdoğan’a oy bastı diye orada hüngür hüngür ağlatmışlardır bu kardeşimizi. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için her türlü önlemimizi alacağız. Her türlü çalışmalarımızı yapacağız. Hiç kimseyi ağlatmaya, kimsenin iradesine müdahale etmeye kamu görevlilerinin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.