Karaca: Özgürlük geliyor, eşitlik geliyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca: Özgürlük geliyor, eşitlik geliyor

Karaca: Özgürlük geliyor, eşitlik geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mayıs 2023 Cumartesi - 11:00Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi - 11:01
Karaca: Özgürlük geliyor, eşitlik geliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yarın yapılacak (14 Mayıs Pazar) Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleriyle ilgili mesajında “Özgürlük geliyor, eşitlik geliyor” ifadesini kullandı.

Çivril’in Gürpınar Mahallesi’nde seçmenlerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Özgürlük geliyor, eşitlik geliyor, Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. İşimiz yok kinle ve nefretle. Geçit yok kavgaya gürültüye. Bizim iktidar yürüyüşümüz halaylarla, türkülerle. Kalpten kalbe sevgiyle” diye konuştu.

Honaz’ın Akbaş Mahallesi’ne de giden Karaca, seçimde oy kullanma ve dikkat edilmesi gerekenleri detaylarıyla anlattı. Karaca, buradaki konuşmasında da “Kadınlar için, yaşlılar için, çocuklar için, gençler için, toplumun adalet ve güvence bekleyen tüm kesimleri için birlikte kazanacağız” dedi.

Millet İttifakı iktidarında özellikle kadınlar ve gençler için somut adımlar atacaklarını kaydeden Karaca, şöyle konuştu:

“İsteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkı bulunan ev kadınları için prim ödeme gün sayısı ve oranı ile sigortalılıktan önce yaptıkları doğumlarla ilgili borçlanma hususlarında iyileştirmeler sağlayacağız. Kadınların doğum öncesinden başlayıp yaşamlarının sonuna kadar sağlık izlemlerinin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Doğum yardımını, dul ve yetimlere ödenen gelir ve aylıkları güncelleyeceğiz. Kadınların ve kız çocuklarının yasalarla güvence altına alınmış haklarını, aile içinde de koruyacak, ailede sorumlulukların her iki cins tarafından paylaşımını destekleyecek çalışmaları yürüteceğiz.”