Karaca’dan parasını aldıkları tohumun torbasına bedava yazdılar iddiası – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca’dan parasını aldıkları tohumun torbasına bedava...

Karaca’dan parasını aldıkları tohumun torbasına bedava yazdılar iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Nisan 2023 Salı - 16:41Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı - 16:41
Karaca’dan parasını aldıkları tohumun torbasına bedava yazdılar iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, seçim öncesi çok konuşulacak ve tartışılacak bir iddia ortaya attı. Karaca, çiftçinin parasını ödediği mısır tohumu torbalarına “Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteğidir. Para ile satılamaz” yazılarak, seçim öncesi şov yapıldığını söyledi.

Seçim çalışmalarını ilçe ziyaretleri ile sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam’da bir çiftçinin iddiası üzerine video çekti. Karaca, videoda; çiftçinin iki ay önce İlçe Tarım Müdürlüğüne parasını peşin ödediği mısır tohumlarını bugün aldığını, ancak üzerine “Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteğidir. Para ile satılamaz” diye yazılarak, şov malzemesi yapıldığını öne sürdü.

KARACA’NIN AÇIKLAMASI

Karaca, konuyla ilgili “Acıpayam’dayız, bir üreticimizle beraberiz. İki ay önce İlçe Tarım Müdürlüğüne iki torba mısır tohumu için parasını yatırmış. Bugün İlçe Tarım Müdürlüğünün vatandaşımıza verdiği iki mısır tohumu torbasına ‘parayla satılamaz’ diye yazılmış. Parasını aldıkları mısır tohumunu seçim önü siyasi şov için sanki parasızmış gibi dağıtmaya başlamışlar. Üreticimiz isyanda, üreticimiz 14 Mayıs’ı bekliyor. Çiftçi, aklıyla alay edenlere, parayla verdiklerini ‘bedava’ diyerek, üstelik de siyasi şov malzemesi yaparak belediye başkanı ile dağıtanlara hesabını sormak, sandıkta gereğini yapmak için gün sayıyor” ifadelerini kullandı.

“İKİ AY ÖNCE 1.350 LİRA YATIRDIM”

Karaca ile görüşen çiftçi ise, “İki ay önce bin 350 lira para yatırdım bu iki torbaya. Bugün mısırları dağıtıyorlar. ‘Parayla satılamaz’ diye sanki bedavaymış gibi etiket yapıştırmışlar. Bizim paramızla şov yapıyorlar” diye konuştu.

ZOLAN: YÜZDE 50 HİBE VERİLMİŞTİR

CHP’li Gülizar Biçer Karaca ve aldığı mısır tohumlarının parasını peşin ödediğini söyleyen çiftçinin iddialarını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a sorduk. Zolan, konuyla ilgili WhatsApp mesajıyla yönelttiğimiz soruya “Silajlık mısır tohumu projesi ile % 50 hibe verilerek 11.660 çiftimize destek sağlanmıştır” yanıtını verdi.