Karaca’dan Erzurum’da İmamoğlu mitinginin taşlanmasına tepki – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca’dan Erzurum’da İmamoğlu mitinginin taşlanmasına tepki

Karaca’dan Erzurum’da İmamoğlu mitinginin taşlanmasına tepki

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2023 Pazartesi - 09:02Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:41
Karaca’dan Erzurum’da İmamoğlu mitinginin taşlanmasına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’nun mitingine taşlı saldırı düzenlenmesine “Nifak tohumu ekenler korkuyorlar, korksunlar” paylaşımıyla tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için son haftaya girilirken, Erzurum’da düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmacı olduğu CHP mitingine bir grubun taşlı saldırıda bulunmasına tepki gösterdi.

Karaca, sosyal medya hesabından “Bu topraklarda nifak tohumları ekenler, siyaseti kirli oyun sahnesi zannedenler, milletle kucaklaşmalarımızdan korkan şer güçler korkuyorlar, korkacaklar, korksunlar! Biz milletin içindeyiz. Bilin istedim” paylaşımını yaptı.

Bu arada Sarayköy’ün Caber Mahallesi’ne giden Karaca, “Ayaklarımdan kan da çıksa, ayaklarımın üstüne basamasam da Caberliler, Uyanıklılar gel dedikten sonra iki elim kanda olsa da yine gelirim” diye konuştu.

Karaca, toplumsal kutuplaşmanın körüklenerek, seçimlere korku ikliminde girilmesi için uğraşanlara rağmen 85 milyonu kucaklamak için 14 Mayıs’ta toplumsal barış ve huzuru bu ülkeye getirmeye söz verdiklerini belirtti.

Toplumu sükûnet için olmaya davet eden Karaca, “Aylardan beri böyle olayların seçim öncesi çıkabileceğinin farkındayız, biliyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta gerek videolarla gerek paylaşımlarıyla tüm yurttaşlarımızı sükunete davet ediyor. Bizler; sizlerle birlikte ötekileştirmeden, ayrımcılıktan, kutuplaştırmadan ve sürekli azarlanmaktan yorulduk. Biz bu ülkeye kucaklayıcı, birleştirici, 85 milyona Cumhurbaşkanlığı yapacak, 85 milyona siyasetin bir görev olduğunun bilinciyle hizmet edecek bir anlayışı iktidara getirmek için çalışıyoruz. Hepimizi birbirimizle barıştırmak için, Halil İbrahim Sofrası’nda 85 milyonun temsil edileceği, birlikte o sofraya oturacağı, tüm nimetleri paylaşacağı bir Türkiye için çalışacağız. Çok yorulacağız ama vazgeçmeyeceğiz. Birlikte kazanacağız” dedi.