Karaca: Türkiye üretecek, krizin faturasını millet ödemeyecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca: Türkiye üretecek, krizin faturasını millet...

Karaca: Türkiye üretecek, krizin faturasını millet ödemeyecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2023 Pazar - 10:58Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar - 10:58
Karaca: Türkiye üretecek, krizin faturasını millet ödemeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’nin yeniden üreten hale getirilmesi için ülke genelinde büyük bir üretim hareketi başlatacaklarını, Türkiye’yi kapsayacak 9 özel ekonomi bölgesi, 17 tarım ve hayvancılık merkezi ile 50 üretim üssü kuracaklarını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, mahalle buluşmaları toplantılarında çiftçiden emekliye, sanayiciden memura toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek, CHP ve Millet İttifakı iktidarında neler yapacaklarını anlatıyor, yeni döneme ilişkin mesajlar vermeyi sürdürüyor.

“İLKELİ PLANLARIMIZ VE REÇETEMİZLE GELİYORUZ”

Millet İttifakı’nın mutfaklardaki yangını söndüreceğini, yoksulluğu bitireceğini, etten, sütten, temel gıdadan yoksun kalan çocukların yatağa aç gitmemesini sağlayacağını söyleyen karaca, şöyle devam etti:

“Türkiye işsizlik, yüksek enflasyon ve açlık sınırının altında zorunlu bir yaşam üçgenine sıkıştırıldı. Biz bu derin yoksulluktan, AKP’nin yarattığı yıkım ve ekonomik buhrandan vatandaşlarımızı çıkarmak için üretim odaklı bir strateji ve liyakatlı ekonomi kadrolarıyla tüm Türkiye’nin zenginleşmesi, işsizliğin sona ermesi, istihdamın artması ve istikrarlı büyümenin sağlanması için ilkeli planlarımızla ve millet için reçeteyle geliyoruz.”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 10 yılda zenginliğe nasıl kavuşacağını, kaynakların nasıl adaletle dağıtılacağını anlattığı 6 temel ilkesine atıfla anlatan Karaca, çürümüş düzene son vereceklerini, bunu her platformda dile getireceklerini kaydetti.

“ TÜM TÜRKİYE’YE ÜRETİM ÜSLERİ KURULACAK”

Türkiye genelinde büyük bir üretim hareketi başlatacaklarını vurgulayan Karaca, “Türkiye’yi kapsayacak 9 özel ekonomi bölgesi, 17 tarım ve hayvancılık merkezi ve 50 üretim üssü kuracağız. İktidarımızın ilk üç ayında gerekli yasal düzenlemeleri yaparak hemen temelleri atacağız” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ekonomi bölgelerinin 6 temel prensiple çalışacağını anlatan Karaca, bunları şöyle sıraladı:

● Maliyet; toplam maliyet liderliği. Türkiye, bir ucuz iş gücü pazarı asla olmayacak.

● Odaklanma; belirli alanlara odaklanarak uzmanlaşacağız.

● Farklılaşma; farklılaşma, pazarda ayrışan ürünler üreterek farklılaşacağız.

● İnovasyon; yani yenilikçilik.

● Sermaye güvenliği; bölgelerde güçlü, güvenli ve ulaşılabilir sermaye altyapısı hazır olacak.
● Hukuk; yani hukuki güvence.

YOKSUL HANELERE GELİR DESTEĞİ

Aşırı yoksulluğu sıfırlamayı, hiçbir vatandaşı geride bırakmamaya söz verdiklerini belirten Karaca, “Geliri belirli düzeyin altındaki ailelere gelirlerini insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayacak seviyeye yükseltmek amacıyla Devlet tarafından aile bazında, hak temelli, arz odaklı ve kurumsallaşmış bir yapıda gelir desteği sağlayacağız. Yoksul ailelerde yenidoğan bebeklere 1 yıl boyunca başta süt ve bebek maması olmak üzere gıda desteği vereceğiz. Devlet okullarında öürencilere ücretsiz öğle yemeği, süt su vereceğiz. Beslenme hakkından yoksun çocuk kalmayacak” diye konuştu.