Karaca: Sulama ücreti zamlandı, devlet desteği kaldırıldı – D20Haber
21.06.2024, Cuma
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca: Sulama ücreti zamlandı, devlet desteği...

Karaca: Sulama ücreti zamlandı, devlet desteği kaldırıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:08Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:09
Karaca: Sulama ücreti zamlandı, devlet desteği kaldırıldı

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sulama ücretine zam yapılırken, çiftçiye sağlanan indirimin kaldırıldığını, bunun çiftçiyi üretimden koparmak olacağını belirterek, 7 lira 60 kuruşa çıkarılan ücretin en az yarısı kadar destek sağlanmasını istedi.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, yaptığı açıklamayla, sulamada devlet desteğinin kaldırılmasını ve sulama birliklerine uygulanan tarifenin de yüksek oranda artırılmasını eleştirdi.

“İKTİDAR,ÇİFTÇİYE EZİYET EDİYOR”

Sulama ücretinde yapılan artışın zor günler geçiren çiftçiyi iyice zora sürükleyeceğini kaydeden Karaca, “İktidarın çiftçiler üzerindeki eziyeti her geçen gün yeni uygulamalarla ağırlaşıyor. Çiftçileri üretimden koparmak, ithalata mecbur bırakmak için her türlü yolu deneyen siyasi iktidarın bu kez sulama birlikleri vasıtasıyla sulama bedelleri üzerinde keyfi uygulamasıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Acıpayam ve Tavas bölgesinde sulama birliğinin geçen yıl ton başına 3 lira 90 kuruş olan sulama bedelini devlet desteğiyle 1 lira 95 kuruştan uyguladığını anımsatan Karaca, “Sulama birliklerinde alınan karar ile devlet desteği kaldırıldı. Yetmezmiş gibi geçen yıl ton başına 3 lira 90 kuruş olan sulama bedeli, bu yıl 7 lira 60 kuruşa çıkarıldı” dedi.

Haberin DevamıReklam




“DEVLET DESTEĞİYLE BEDEL EN AZ YARIYA İNDİRİLMELİ”

Birliklerin ödediği sulama ücretinin yüzde 94,87, çiftçinin ödeyeceği ücretin ise yüzde 289,74 oranında artırılmasını eleştiren karaca, “Devlet desteği mecburidir. Üreten çiftçilerin üretime devam etmesini istiyorsanız Tavaslı, Acıpayamlı, Çallı çiftçilerin üretmesini istiyorsanız, sulama bedelinde 2024 yılı için de devlet desteği sunulmalıdır. Ton başına 7 lira 60 kuruşa çıkarılan sulama ücretinde, devlet desteğinin en az yarıya kadar indirilmesini tüm çiftçiler adına talep ediyoruz. Eğer bunu çiftçilere eziyete son vermezseniz üretimden kopacak. Bu ülke üretmezse nasıl kalkınacak?” diye konuştu.